BIST 9.805
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.429,69

Pick Three!

Seninde yapılacaklar listen, takip ettiğin sosyal medya hesapların ve sorumlulukların üzerinde sıkışmışlık duygusu yaratıyor mu? Yalnız değilsin işte başlıyoruz

Sizi bugün Randi Zuckerberg'le tanıştırmak istiyorum!

Soyadından da anlayacağınız üzere Facebook'un kurucusu Mark Zunkerberg'le aynı familyadan. Randi New York'ta yaşayan 3 çocuk annesi bir iş kadını. Hayatı iş-ev-çocuk ve kişisel ihtiyaçları arasında sıkışmış bir kadın. Hatta kendi içinde bulunduğu Facebook gibi sosyal alemlerin üzerinde ciddi baskı kurduğu bir kadın. Mesela spor salonuna gitmediğinde suçlu hissediyor, başka bir kadının kusursuz profilini görünce kendini sorguluyor.

Özellikle anne kimliği onu en çok zorlayanı oluyor. Çünkü çalışırken çocuklarını yatıramadığı akşamlar, sabah onlar uyanmadan evden çıkılan sabahları oluyor. Zengin olmak, dünyanın en tanınan adamlarından birinin ablası hatta iş ortağı olması da böyle hissetmesine engel olamıyor. Belki de katmerliyor!

Randi de oturup kendine bir çıkış yolu arıyor ve kendi formülünü geliştirmeye karar veriyor. Adına da 'pick three' diyor. Türkçesiyle '3'ünü seç' 

Randi üşenmiyor geliştirdiği kişisel formülünü bir kitaba dönüştürüyor. Şu aralar New York Times'ın en çok satanlar listesine giren kitapta araya sıkışmış, yapmak istediği çok şey olmasına karşın hiçbir şeyi tam olarak yapmayı başaramayanlar için formüller var. 

Deniz Temur Randi Zuncerberg kitabı Pick Three yazısı

Randi'nin felsefesinin oturttuğu şey çok basit: Yapılacak 5 işiniz varsa 3'ünü seçin! 5 tanenin içinde kaybolmak yerine 3'üne odaklanın. 

Facebook Live'ı yaratan ekipte bulunan Randi, Facebook gibi sosyal mecraların 'mükemmel yaşam' ideali için baskı kurduğunu ve bu baskıda kendi kişisel payının da olduğunu kabul ediyor. Kitabını da bir nevi günah çıkarma aracı olarak kullanıyor ve kendini affettirmeye çalışıyor.

Gelelim 'pick three' formülüne!

Büyük şehirlerde yaşayan, çalışan, aynı zamanda anne ve eş olan ve bir işten diğerine koşturan biz kadınların mutlaka bir 'yapılacaklar listesi' var! İşe bu listeyi biraz basitleştirerek, gerçekten ihtiyaç duyduğumuz ve bizi mutlu edecek şeylere indirerek başlayabiliriz. 

İkinci adım ise yapılacaklar listesinden her gün 3 tane şeyi seçip odaklanmaktan geçiyor. Mesela spor, alışveriş, temizlik gibi!

Bir diğer gün içinde listede kalanlardan 3 yeni şey seçmek gerekiyor. 

Randi bu durumla ilgili şunları söylüyor: "Her şeyi yapmaya çalışmak, bizi hayal kırıklığına uğratıyor ve yetersiz hissetmemize neden oluyor. Ancak 3 tane seçersek başarabiliriz ve dengeye ulaşabiliriz. Tek yapmamız gereken bu rutine her gün uymak. Bir de kusurlarımızı kabul etmemiz şart."

Bence denemeye değer! Hadi 'pick three'

Deniz Temur'u sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz.

facebook.com/obenimannem

instagram.com/obenimannem