BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

PFDK'dan Şanlıurfaspor'a ceza yağdı

Tokatspor maçı sonrası stad dışında olayların yaşandığı maç sonrası Şanlıurfaspora ceza yağdı

Abone ol

Geçtiğimiz Pazar günü kendi sahasında oynadığı Tokatspor maçı sonrasında stad dışında çıkan bazı olaylar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin kurulu (PFDK) tarafından Şanlıurfaspor’a 1 maç tarafsız sahada seyircisiz ve 1 maçta kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verildi.

Şanlıurfaspor Kulüp İdarecisi Mustafa Dinç’in müsabaka hakemine saldırı ve hakaretleri nedeniyle 75 gün hak mahrumiyeti ve 10 bin TL de para cezası, Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Mehmet Şahan’a da müsabaka hakemine yönelik saldırı ve hakaret ettiği nedeniyle önce 10 resmi müsabakadan men daha sonra ise bu cezanın indirilerek 6 maç resmi müsabakadan men ile soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ile cezası verildi.

Kulüp masorü Abdullah Bülent Çalıkan da, 10 resmi müsabakadan men cezası ve daha sonra indirilerek 6 maçtan men cezası ile cezalandırıldı.
Bilindiği gibi, maçın hakemi Şanlıurfaspor’un net bir penaltısını gözleri önünde meydana gelmesine rağmen vermeyip, sonrasında rakip takımın attığı ofsayt golünü vermişti. Buna rağmen taraftar saha içinde hiçbir olay yaşanmazken böyle ağır bir cezanın verilmesi Şanlıurfalı sporseverleri isyan ettirdi.

Şanlıurfaspor taraftarları da Şanlıurfa Hakemler Derneğine siyah çelenk bırakarak cezayı protesto etti.

Şanlıurfaspor ilk cezalı maçını Pazartesi günü Adana’da tarafsız sahada seyircisiz oynayacak.