BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.418,64
HABER /  GÜNCEL

Peygamberin mezarını Atatürk yıktırmadı

Profesör Doktor Nevzat Yalçıntaş canlı yayında anlattı. O telgrafı gördüğünü belirterek, "evet böyle bir mesaj yollandı" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) - Hazreti Muhammed'in mezarının bulunduğu kutsal mekan yıkılacak mı? 

1926 yılında kutsal mekan yıkılmak istendiği zaman Atatürk'ün Suudi Krala yazdığı ve yıkımı durdurduğu söylenen o telgraf yeniden gündeme geldi. 


SUUDİLER PEYGAMBERİN MEZARINI YIKIYOR

Russia Today'in haberine göre, Suudi Arabistan dünyanın en önemli İslami miraslarından olan ve Hz. Muhammed’in de mezarının bulunduğu Mescid-i Nebevî'ye, 6 milyar dolarlık dev bir cami inşa edebilmek için buldozer sokmaya hazırlanıyor.

 Peygamber Mescidi olarak da bilenen Mescid-i Nebevî, Mekke'de bulunan Mescid-i Haram'dan sonra, İslam dünyasının ikinci en kutsal mescidi kabul ediliyor.

Kutsal mekanda, Hz. Muhammed'in yanı sıra Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer'inde kabirleri bulunuyor.

1.20121101163958.jpg

Atatürk'ün o telgrafta "Tek taşına dokunursanız ordumu aşağıya gönderirim" dediği yazıyordu. 

Peki böyle bir telgraf gerçekten var mı?
Yoksa bir şehir efsanesinden ibaret mi?

TELGRAFI GÖREN İSİM KONUŞTU

Habertürk'te canlı yayına katılan AK Parti eski milletvekili Profesör Nevzat Yalçıntaş, o telgrafı gören bir isim.

Bunun gerçek olduğunu belirten Yalçıntaş, "Gerçekten metin gayet ustalıkla yazılmış. Bir hatırlatma ve tehdit içeriyordu. Bir taşına dahi dokunamazsınız diyordu" diye anlattı. 

ATATÜRK'E BAŞVURU YAPILDI

O dönemde Vahabi'lerin herşeyi yıktığını anlatan Yalçıntaş, "O zaman islam dünyasının ileri gelenleri müracaat edecek bir yer arıyorlar. Ortada doğru düzgün bir islam devleti olmadığı için Atatürk'e başvuruyorlar. Siz müdahale edin diyorlar. Onun üzerine Atatürk Krala telgraf çekerek, katiyen yıkıma karşı olduğunu ihtarla bildiriyor" dedi. 

HZ. MUHAMMED'İN MEZARI YIKILABİLİR Mİ?

İslam dünyasının tartıştığı bir diğer konu ise Suudilerin kutsal mekanları yıkmaya hazırlandığı yönündeki iddialar. Prof. Erdoğan Bayraklı, kutsal mekanlarda tadilat yapılabileceğini belirterek, "Bozup yeniden yapmakta bir sakınca yoktur. Ancak İslam aleminin tümüne danışılması gerekiyor. Ben yaptım olmamalı. Bu onların malı değil" dedi.