BIST 9.797
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,96

Peugeot'a kötü haber...

Bilenler bilir...
Peugeot 307'lerin hatalı üretimi ile ilgili bu köşede çok sayıda yazı yazdım. Peugeotzedelerden gelen bilgi ve belgeleri ortaya koydum. Mağdurların bizzat gönderdiği açıklamalardan, Peugeot Türkiye temsilcileri ve yetkili servisleri tarafından uğradıkları haksızlıkları ortaya koydum... Neticede, bir çözüm bulamayan binlerce Peugeotzede mahkemelere koştu, dava açtı.
Peugeot’a kötü haberim şu:
Peugeotzedeler, Türkiye’nin dört bir yanında açtıkları davaları tek tek kazanıyorlar.
Sonu nereye varır bilemiyorum ama Peugeot için hayırlı bir son gibi görünmüyor..
Neyse.. Benim okurlarıma ve Peugeot mağdurlarına verdiğim bir söz vardı. Uğradıkları haksızlıklara karşın sesleri, dilleri olacaktım. Aşağıdaki mailde okuyacağınız sitemi hak etmediğimi düşünüyorum. Peugeot’la ilgili gelecek her bilgiye bu köşede yer veririm.
Ben hala sözümdeyim...
Şimdi önce Anadolu Ajansı’nın geçtiği bir haberi, sonra iki Peugeotzedenin yolladığı e-mailleri okuyalım.

***

14 Temmuz 2005- AA

Peugeot, 307'leri geri çekiyor!

Fransız Peugeot firması, bazı İskandinav ve Avrupa ülkelerinde 307 modellerini bakım için geri çağırdı. Türkiye Genel Müdürü Yann Canroy yaptığı açıklamada Türkiye'deki araçlar için böyle bir uygulama olmayacağını söyledi.

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Yann Carnoy, Hollanda'daki Haziran 2003'e kadar üretilen Peugeot 307'lerin kontrol için geri çağrılması gibi önleyici bir kampanyanın Türkiye'deki araçlar için öngörülmediğini bildirdi.

Carnoy, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hava koşullarına bağlı olarak bazı İskandinav ülkeleri, Polonya ve Hollonda'da Peugeot 307'lerin direksiyon sisteminde kısa devre oluşma riskinin söz konusu olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Bu sebeple Hollanda kontrol amacıyla Haziran 2003'e kadar üretilen Peugeot 307'lere önleyici kampanya başlatmıştır. Bu tür önleyici kampanyaların yegane maksadı, ciddi sonuçlar doğurabilecek problemleri önceden belirleyip gerekli tedbirleri almaktır. Söz konusu önleyici kampanya, Türkiye'deki Peugeot 307'ler için öngörülmemiştir. Türkiye'deki tüm 307 kullanıcıları gönül rahatlığıyla araçlarını kullanabilirler.''

***

Merhaba Bahri Bey,
Sanırım siz de Peugeot mağdurlarının yanında olmaktan vazgeçtiniz... Ancak mağduriyeti kabullenemediğim için, sayısız muhtelif servisleri dolaşan ve sayısını hesap edemediğim parça değişimine uğrayan aracım için açtığım davayı kazanmış bulunmaktayım.
Maalesef benim gibi bir çok mağdur varken; "
Türkiye'deki tüm 307 kullanıcıları gönül rahatlığıyla araçlarını kullanabilirler" cümlesini Sn.Genel Müdür iç rahatlığıyla nasıl söylemiş olabilir.. Dava dosyalarından haberi yokmudur???? Dilerim tekrar biz zede'lerin sesi olursunuz...
Saygılarımla,
Müjgan ZENGİN

***

Bahri Bey,
Ben peugeot mağdurlarından Cengiz Önal. Para iadesi talebiyle Peugeota dava açmştım. Hatırlarsanız daha önce dosyalarımla birlikte size gelmiştim. Davam devam ettiği için size evrakları verememiştim. Davayı kazandım... Peugeot temyiz hakkını kullanıyor. Büyük bir ihtimal o duruşmadan bir sonuç çıkacak. Aracımda çıkan 50 arızaya bakarak temyiz davasınıda kazanırım zannediyorum. Eğer davayı kazanacak olursam bu bir emsal teşkil edecektir ve bunu herkesin bilmesini istiyorum. Dava nasıl biterse bitsin, sonucunu evraklarıyla birlikte size sunacaım. Ön bilgi vermek istedim.
Konuya ilginizden dolayı teşekkür ederim.

***