BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  DÜNYA

Peşmerge tutunamıyor Haşdi Şabi girdi Kürtler şokta

KERKÜK savaşından son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Tuzhurmatu'da Peşmerge ile Haşdi Şabi örgütü çatışıyordu. Gelen haberlere göre peşmerge tutunamadı ve Haşdi Şabi Kürt mahallelerine girdi.

Abone ol

KERKÜK savaşında en şiddetli çatışma Tuzhurmatu'da yaşanıyordu. Tuzhurmatu'dan gelen son dakika haberlere göre Peşmerge tutunamadı ve Haşdi Şabi örgütü  ilçedeki Kürt mahallelerine girdi. Haberi ve veren de Mesud Barzani'nin sitesi rudaw oldu.

Rûdaw’a konuşan Tuzhurmatu Asayişi Müdürü Kawe Mele Perwez, bazı peşmerge birliklerinin çekilmesinden dolayı, Haşdi Şabi’ye bağlı güçlerin, Kürtlerin bulunduğu mahallelere girdiğini söyledi. Kawe Mele Perwez, “Savunuyoruz. Ancak ne yazık ki bazı peşmerge birliklerinin çekilmesinden dolayı Haşdi Şabi’ye bağlı gruplar, Kürt mahallelerine girdi” dedi.

Haşdi Şabi, gece saatlerinde Kerkük’ün güneyi ve Tuzhurmatu’ya birkaç cepheden saldırdı. Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) bağlı peşmergelerin bir kısmı bulundukları yerden geri çekildi.

PEŞMERGE SEVKETTİLER AMA...
Gelişme üzerine, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kerkük Teşkilatı; Zerevani Güçleri 4. Ordu ile 2. Tugay’a bağlı peşmergelerin bölgeye intikal ettiğini bildirdi. Duhok, Süleymaniye ve Erbil’den de çok sayıda peşmerge Kerkük’e gönderildi.

Kerkük'te en çok Kürt mü var Türkmen mi? Kerkük kimin?

Haşdi Şabi neyin nesi? Kerkük savaşına giren örgüt kimin?

Kerkük alındı mı Irak - Kürt savaşında son durum ne flaş haberler