BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.428,19
HABER /  GÜNCEL

Peşmerge Türkiye'den geçişi şova döktü

Kobani'ye geçmek için Türkiye'ye girişlerine izin verilen Peşmergeler, bunu şova çevirdi. 40 araçlık konvoyla selamlayarak geçiş yaptılar.

Abone ol

Habur Sınır Kapısı'ndan sabah saat 05.45 sıralarında uzun menzilli top, zırhlı araçlar, lojistik silah yüklü kamyonların bulunduğu 40 araçlık konvoyla giriş yapan peşmergeler Türkiye geçişini şova döktüler.
peşmerge-türkiye-geçişi.jpg
Habur sınır kapısından Türkiye'ye giren peşmerge konvoyu, yol güzergahındaki sevinç gösterileri nedeniyle 20 saat sonra Suruç'a ulaştı.

PEŞMERGE HABUR'DAN BÖYLE GEÇTİ (TIKLAYIN!) 

KONVOY ŞOVU

Peşmergeler geçtikleri bütün güzergahlarda yol kenarında toplanan halkı selamlayarak işi şova dökünce Suruç'a varışları da hayli gecikti.

Havayi fişekler atılıp "Yaşasın Kürdistan ", "Yaşasın YPG, PKK , YPJ", "Yaşasın Peşmerge" sloganları ile karşılanan peşmergeler, Viranşehir'den 1 saatte güçlükle çıkabildi.

Peşmergeler 20 saat sonra Suruç'a ulaştı. Doçka, katyuşa füzesi ve havan topunun da aralarında bulunduğu çok sayıda mühimmatın taşındığı konvoyun geçişi esnasında karşılıklı olarak yol trafiğe kapatıldı.
peşmerge-türkiye-konvoyu.jpg
SINIR KAPISINDA BEKLETİLDİLER

Basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmeyen konvoy, sınır hattına doğru ilerledi. Konvoydaki peşmergeler, dün gece uçakla Şanlıurfa'ya gelen ve Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınındaki özel alanda bekletilen Peşmerge grubu ile buluştu.

Geceyi burada geçiren Peşmergelerin bugün Kobani'ye geçiş yapmaları bekleniyor.

TEZAHÜRAT YÜZÜNDEN GECİKTİK

Konvoyda bulunan bir peşmerge yaptığı açıklamada, "Anlaşma sağlandığı için buradayız. Bizi hem Kürdistan'da hem Türkiye'de sevgiyle karşıladıkları için çok teşekkür ederiz. Kobani'de başımız dik olacağız" dedi.

Bir başka peşmerge ise, "Halk bizi tezahüratlarla karşıladı. O nedenle geciktik. Zımar ve Rabia'da yaptığımız gibi Kobani'de de IŞİD'i temizleyeceğiz" diye konuştu.

BARZANİ'DEN ANKARA'YA TEŞEKKÜR

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, peşmergenin Kobani’ye geçişini sağladığı için Türkiye’ye teşekkür etti. Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Rojava’ya yardımlarının süreceğini de ifade etti. Barzani bugün, Kürdistan’ın 4 parçasından gelen 42 siyasi partinin temsilcisiyle yaptığı görüşmede, “Kahraman Kürt savaşçıları teröre karşı savaşıyor. Kobani’deki direniş Kürt milleti ve tüm dünya için gurur kaynağıdır” dedi.

fft81_mf2524760.20141030003550.jpeg
Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Kobani'ye giden peşmergelerin özel eğitilmiş askerlerden seçildiğini belirtti.

Kadir, peşmerge güçlerinin, Türkiye ve Kobani'deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) yetkilileri ile ABD'nin bilgisi dahilinde uyum içinde hareket edeceğini ifade etti. Kadir yola çıkan güçlerin içinde acil yardım sağlık ekiplerinin de bulunduğunu kaydetti.