BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,18
HABER /  GÜNCEL

Peşmerge doktorundan Türkiye'ye terbiyesizlik

Kobani'ye gitmek için dün Türkiye'ye gelen Peşmerge içindeki doktor Türk askerini karalayan iddialar ortaya attı.

Abone ol

Peşmergeler dün Kobani'ye gitmek için Urfa'nın Suruç ilçesine gelmişti. Bu konvoyda yer alan bir peşmerge doktoru Türkiye'yi ve Türk askerini karalayan ithamlarda bulundu. Peşmerge doktoru, “Türkiye’de hoş olmayan bir muamele görüyoruz” dedi.

Hava yoluyla dün gece Peşmerge grubu ile birlikte Urfa’ya, oradan da Suruç ilçesine geçen Dr. İzettin Temo, Türk askerinden kötü muamele gördüklerini öne sürdü.

Mesud Barzani'nin sitesine açıklama yapan Peşmerge doktoru Temo, otobüsle Suruç'a gönderildikten sonra kendilerine hoş olmayan muameleler yapıldığı iddia etti.

BURADA MAHKUM GİBİYİZ

Peşmerge doktoru Temo, şu ithamlarda bulundu:

“Yerleştirildiğimiz yerde hiçbir şey yok. Elimizi yıkamak için bir kalıp sabun bile yok, lavabo yok. Kötü yemek veriyorlar. Kendimizi burada mahkum gibi hissediyoruz. Dışarıyla bağlantımız yok. Mecburen silahlarımızın bize ulaşmasını bekliyoruz. Silahların bize ulaştırılması, Kobani’ye gidişimizi geciktiriliyor”.

peşmerge-türkiye.jpg

TÜRK ASKERİ KÖTÜ DAVRANIYOR

Peşmerge Doktoru Temo, kendilerini misafir eden Türk askerine de çirkin ithamlarda bulundu. Peşmerge doktoru, Türk askerleri tarafından kötü muamele gördüklerini, halkın peşmergeyi karşılamasına kızgın olduklarını öne sürdü.

Dr. İzzettin Temo, Kürt yetkililerin bir an önce kendilerine ulaşıp onları maruz kaldıkları bu kötü muameleden kurtarmalarını istedi.


PEŞMERGE TÜRKİYE'YE GELİŞİ ŞOVA DÖKMÜŞTÜ

Habur Sınır Kapısı'ndan dün sabah saat 05.45 sıralarında uzun menzilli top, zırhlı araçlar, lojistik silah yüklü kamyonların bulunduğu 40 araçlık konvoyla giriş yapan peşmergeler Türkiye geçişini şova döktüler.
peşmerge-türkiye-geçişi.jpg
Habur sınır kapısından Türkiye'ye giren peşmerge konvoyu, yol güzergahındaki sevinç gösterileri nedeniyle 20 saat sonra Suruç'a ulaştı.

PEŞMERGE HABUR'DAN BÖYLE GEÇTİ (TIKLAYIN!) 

KONVOY ŞOVU

Peşmergeler geçtikleri bütün güzergahlarda yol kenarında toplanan halkı selamlayarak işi şova dökünce Suruç'a varışları da hayli gecikti.

Peşmergeler 20 saat sonra Suruç'a ulaştı. Doçka, katyuşa füzesi ve havan topunun da aralarında bulunduğu çok sayıda mühimmatın taşındığı konvoyun geçişi esnasında karşılıklı olarak yol trafiğe kapatıldı.

SINIR KAPISINDA BEKLETİLİYORLAR

Basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmeyen konvoy, sınır hattına doğru ilerledi. Konvoydaki peşmergeler, dün gece uçakla Şanlıurfa'ya gelen ve Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınındaki özel alanda bekletilen Peşmerge grubu ile buluştu. Geceyi burada geçiren Peşmergelerin bugün Kobani'ye geçiş yapmaları bekleniyor.