BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.440,38
HABER /  DÜNYA

Peskov'dan beşlik açıklaması 'İlişkiler devam etmeli'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, G-20 zirvesinde Veliaht Prens ile Rus lider arasındaki yakın selamlaşmayı yorumladı. Peskov 'Rusya'nın Suudi Arabistan'la kendi ilişkileri var. Suudi tarafının Kaşıkçı soruşturmasına katılmaya hazır olduğunu görüyoruz. Rusya-Suudi Arabistan ilişkilerinin gelişmeye devam etmesine ilgi duyuyoruz" dedi.

Abone ol

Suudi Başkonsoloslukta öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile gündeme gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Putin ile yakın selamlaşması gündeme oturmuştu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ikili arasındaki samimi selamlaşmayı yorumladı. 

Basın toplantısında G-20 zirvesini değerlendiren Peskov "Suudi veliaht prensin Kaşıkçı cinayetinde dahli olduğu konuşulurken Putin'in Selman'a yönelik çok sıcak karşılaması nasıl değerlendirilmeli?” sorusuna Peskov, "Rusya'nın Suudi Arabistan'la kendi ilişkileri var. Suudi tarafının Kaşıkçı soruşturmasına katılmaya hazır olduğunu görüyoruz. Rusya-Suudi Arabistan ilişkilerinin gelişmeye devam etmesine ilgi duyuyoruz" dedi.

YAPICI GÖRÜŞMELER YAPILDI
Putin ve Selman'ın son derece yapıcı ve kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiğinin altını çizen Peskov, "Görüşme sırasında ikili ilişkilerdeki konuların yanı sıra OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) kapsamındaki işbirliği de ele alındı. Dolayısıyla, en üst düzeydeki görüşmeler, ikili ilişkileri geliştirmeye duyulan ilgiden yola çıkılarak gerçekleştiriliyor" ifadelerini kullandı.