BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Pes dedirten bir yolsuzluk!

Bilgisayarları tamir ettireceğiz diye para toplamışlar, hıyar almışlar! Yine "Bu kadarına da pes" dedirtecek türden bir yolsuzluk haberi!

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA


Çankaya Belediyesi eski Başkanı Muzaffer Eryılmaz dönemiyle ilgili yolsuzluk iddiaları bitmiyor. Maaş promosyonlarının iç edilmesinden sonra ortaya çıkan bir başka skandal da “Bu kadarına pes” dedirtecek türden.

Bilgisayar kurslarına katılanlardan bilgisayar bakım ve onarımı için para toplanmış. İç edildiği iddia edilen paraların masraf gösterilebilmesi için sahte faturalar eklenmiş. Hesabı tuturmak için kullanılan faturalar arasında 'hıyar' faturası bile var.

47 DOSYA VAR
Çankaya Belediyesindeki yolsuzluk iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı müfettişleri inceleme yaptı. Toplam 47 dosyanın hazırlandığı ve işlem yapılması için Cumhuriyet Savcılıklarına ulaştırıldığı biliniyor. Bu dosyalardan biri de Toplumsal Dayanışma Merkezlerinde (TODAM) düzenlenen kurslardan alınan paralarla ilgili.

50'ŞER LİRA TOPLANMIŞ
Müffetişlerin hazırladığı rapora göre, TODAM sorumlusu Soner Kutlar bilgisayar kursların katılanlardan, "Bilgisayarların bakım, onarım ve diğer ihtiyaçları için" 50'şer lira para topladı. Bağış olarak alınan paralar karşılığında makbuz verilmedi. Kutlar'ın kendi ifadesine göre bu şekilde 4 yılda 57 bin 900 lira toplandı. Kasada 38 bin lira bulunduğu, 19 bin liranın ise harcandığı belirtilerek çeşitli belgeler sunuldu.

SALATALIK-TAVUK FİŞİ
Ancak belgelerin de heryerden alınabilir kasa fişleri olduğu görüldü. Müffettişlerin raporunda "bu kasa fişleri ile TODAM faaliyetleri arasında nasıl bağlantı kurulabilir?" denilerek şu örnekler verildi:
-Domates- salatalık alımına dair kasa fişi
-Aydınlıkevler semtinde bir dükkandan tavuk alımına dair kasa fişi
-Aydınlıkevler semtindeki bir dükkandan et alımına ilişkin kasa fişi
-Kızılay semtindeki bir dükkandan muhtelif yiyecek alımına dair kasa fişi

18 BİN LİRA İÇ Mİ EDİLDİ?
Müffetişler bu belgelerin TODAM ve düzenlenen kurslarla ilgisi olmadığını, geçerli belgelerle kanıtlanamayan 18 bin 850 lirayı TODAM sorumlusu Soner Kutlar'ın zimmetine geçirdiğine kanaat getirdi. Soruşturma açılması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

UYARI: HABERİN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMASI HALİNDE YASAL İŞLEM YAPILACAKTIR.