BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Pervin Buldan'dan Kandil iddiasına yanıt!

HDP İmralı Heyeti Üyesi ve Grup Başkan Vekili Pervin Buldan Sabah gazetesinin gündeme getirdiği, "Devlet heyeti Kandil'e gidecek" iddiasını yalanladı...

Abone ol

HDP İmralı Heyeti Üyesi ve Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, devlet heyetinden bir kişinin Kandil'e giderek, KCK yöneticileri ile görüşeceği iddiasını yalanladı.

Buldan, DÖKH'ten Ceylan Bağrıyanık'ın da heyetin önümüzdeki günlerde İmralı Adası'na yapacağı ziyarette yer alacağını açıkladı. Sabah gazetesinin gündeme getirdiği, "Devlet heyeti, HDP heyeti ile birlikte Kandil'e giderek, KCK yöneticileri ile görüşecek" iddiası yalanlandı.

HDP İmralı Heyeti Üyesi ve Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, "Böyle bir görüşme planı yok. Aslı olmayan bir haber ve nereden nasıl çıktığını da bilmiyoruz" dedi.

ANF'ye konuşan Buldan, "İmralı Adası'ndan döndükten sonra hükümet ile bir görüşmeniz oldu mu?" sorusu üzerine ise Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la bugün görüşmek için bir randevu talebinde bulunduklarını ancak henüz görüşmenin olup olmayacağı konusunda bir netleşmenin olmadığını söyledi. Sürecin şeffaf ilerlemesi için HDP olarak üzerilerine düşeni yerine getirdiklerini hatırlatan Buldan, "Randevu netleştiğinde gerekli açıklama partimiz tarafından kamuoyuna yapılacaktır" diye konuştu.

CEYLAN BAĞRIYANIK DA HEYETTE YER ALACAK

Buldan, "İmralı Heyeti'nde DTK Eş Başkanı Hatip Dicle'nin dışında DÖKH'ten Ceylan Bağrıyanık'ın da yer alması yönünde başvurunuz olmuştu. Bağrıyanık ile ilgili son durum nedir? Hükümetten bir yanıt geldi mi?" sorusuna, "Hükümet yetkilileri bir sıkıntı olmayacağını söyledi. Muhtemelen Sayın Ceylan Bağrıyanık da, önümüzdeki günlerde İmralı Adası'na gidecek heyete dahil olacak" yanıtını verdi.