BIST 9.753
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,78
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Pervin Buldan'dan Avrupa Birliği'ne bomba Türkiye çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Selahattin Demirtaş'ın derhal serbest bırakılmasını isteyerek, "AİHM kararının gereğinin yerine getirilmemesi halinde Avrupa Birliği, Türkiye ile tüm ilişkileri dondurmalıdır" dedi.

Abone ol

AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 'tahliye edilsin" kararı verdiği HDP'li Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi için Ankara Ağır Ceza Mahkemesi ret kararı vermişti.HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın bu duruma tepkisi cok sert oldu.

Partisinin, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Demirtaş'ın tahliye edilmemesine öfke saçan Buldan, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) tarafı olduğunu ve uluslararası hukukun bağlayıcı olduğunu savundu.  Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AİHM'yi tanımayan Erdoğan, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 'uluslararası kuruluşlara başvuracağız' diyor. Elbette başvurabilirsin ama başvurduğun uluslararası alanın tüm kararlarını da tanımayı, saygı duymayı öğreneceksin ve bileceksin. Böyle tutarsızlık, ikiyüzlülük olmaz. Demirtaş'ı niye bırakmıyorlar? Çünkü Demirtaş'tan korkuyorlar. Onun siyasetinden, cesurluğundan, meydanlara inmesinden korkuyorlar."  

Adalet Bakanı'ndan AİHM'in Selahattin Demirtaş kararı için flaş açıklama

"AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE İLE TÜM İLİŞKİLERİ DONDURMALIDIR"
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinin derhal devreye girmesini isteyen Buldan, "AİHM kararının gereğinin yerine getirilmemesi halinde Avrupa Birliği, Türkiye ile tüm ilişkileri dondurmalıdır. Aksi takdirde bu hukuksuzluğa alet olacaktır." ifadesini kullandı. 

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a İmralı Cezaevi'nde tecrit uygulandığını ileri süren Buldan, HDP'nin tutuklu Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in de buna ilişkin açlık grevi başlattığını anımsattı.

"İKİ GÜNLÜK AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUZ"
Güven'in açlık grevinin 27. gününde olduğunu hatırlatan Buldan, "Bugün, 10 milletvekiliyle iki günlük açlık grevine başlıyoruz." açıklamasında bulundu. 

Buldan, kendisiyle birlikte açlık grevine, TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, HDP milletvekilleri Berdan Öztürk, Dilan Dirayet Taşdemir, Kemal Bülbül, Şevin Coşkun, Serpil Kemalbay, Habip Eksik, Züleyha Gülüm ve Erdal Aydemir'in katıldığını söyledi. 

Konuşmasının ardında Buldan ve beraberindeki milletvekilleri, HDP Grup Toplantı Salonu'na giderek açlık grevine başladı. 

Burada kısa bir konuşma yapan Buldan, "Mecliste, 10 milletvekili olarak iki günlük açlık grevine başladık. Bu açlık grevimizi, Leyla Güven'in Diyarbakır Cezaevinde 27 gün önce, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasına yönelik başlattığı açlık grevine destek amaçlı yapıyoruz." dedi.