BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,54

Pervin Buldan eşi ve çocukları kimdir?

Pervin Buldan aslen nereli eşi Savaş Buldan kimdir nasıl öldürüldü? Pervin Buldan'ın çocukları ve yaşamından kesitler içeren biyofrafisi:

Pervin Buldan 6 Kasım 1967'de Hakkâri'de doğdu. Babasının adı Halis, annesinin adı Lütfiye'dir. Lise mezunu olan Pervin Buldan, okulunu bitirdikten sonra Iğdır İl Özel İdaresi'nde memurluk yaptı

Pervin Buldan'ın eşi kimdir?

Pervin Buldan 1987 yılında kuzeni olan Savaş Buldan ile evlendi. Evlendikten bir süre sonra eşinin işi nedeniyle İstanbul’da yaşamaya başladı. 1991'de ilk çocuğunu kucağına alan Pervin Buldan, eşini 4 Haziran 1994 tarihinde kaybetti. Savaş Buldan kimliği bilinmeyen kişilerce 2 Haziran 1994'te kaçırıldı ve 4 Haziran 1994'te ölü bulundu. Pervin Buldan, eşinin öldüğü gün erken doğum yaparak ikinci çocuğunu dünyaya getirdi.

Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan'ın öldüğü gün dünyaya getirdiği kızı Zelal Buldan... Pervin Buldan'ın oğlunun ismi ise Neçirvan Buldan...


Cumartesi annelerine katıldı

Eşini kaybettikten bir yıl sonra Cumartesi Anneleri'ne katılan Pervin Buldan dört yıl boyunca Taksim'de Galatasaray Lisesi önündeki eylemlerde yer aldı. 

Pervin Buldan bir çok kez milletvekili adayı oldu ancak, kazanamadı. 2007 Türkiye genel seçimlerinde barajını geçebilmek için çeşitli partilerin desteklediği Bin Umut Adayları adlı blokta yer aldı. Iğdır'dan bağımsız aday olarak katıldığı seçimi kazandı ve Iğdır'ın ilk kadın milletvekili olarak meclise girdi. HDP Eş Başkanlığı yapan Pervin Buldan, TBMM'de 23., 24. dönem Iğdır; 25., 26. ve 27. dönem İstanbul milletvekili olarak yer aldı.