BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,36
HABER /  POLİTİKA

Pervin Buldan fena yakalandı

'Bir kadın olarak sus' dediği için Bülent Arınç'ı sert sözlerle eleştiren HDP'li Pervin Buldan, aynı oturumda kadın vekile fena konuşmuş.

Abone ol

"Bir kadın olarak sus" dediği için Bülent Arınç'ı sert sözlerle eleştiren HDP'li Buldan'ın o gün karşısındaki AK Partili kadın vekile "Kadınlığından utan biraz" dediği ortaya çıktı.

"Sabahtan beri vır vır. Sen bir sus be. Kadınlığından utan…" Bu sözlerin sahibi ise Arınç'ı kıyasıya eleştiren HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan…

Türkiye gazetesi, önceki gün yapılan terör oturumunda yaşanan tartışmanın gözden kaçan tutanakların bir bölümünü manşetine taşıdı.

Arınç terörün konuşulduğu Meclis oturumunda kürsüdeyken sürekli kendisine müdahale eden HDP'li Nursel Aydoğan'ı Bir kadın olarak sus" diye uyarmıştı. HDP ve CHP kadın milletvekilleri Arınç'ı özür dilemeye çağırmıştı. 

Ancak aynı oturumda, HDP'li Pervin Buldan'ın AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'e yönelik kullandığı daha ağır ifadeler dikkat bile çekmedi.

İşte Meclis tutanaklarından Buldan'ın sözleri:

OSMAN BAYDEMİR - Türkiye'nin bu şiddet sarmalından, bu çılgınlıktan, bu vicdansızlıktan behemahâl çıkmasının, kalıcı, onurlu bir barışın inşasının önüne neden bariyer oluşturuyorsunuz? Dolayısıyla, çözüm çok açık ve nettir. Behemahâl bu Meclis…

VEYSİ KAYNAK - Çözüm silahları bırakmaktır.

BAŞKAN - İki dakika ek sürenizi veriyorum Sayın Baydemir.

BAYDEMİR - Benim hepinize, hepinizin vicdanına bu manada çağrım var.

GÖKCEN ÖZDOĞAN ENÇ - O tarafa söyle, o tarafa!

PERVİN BULDAN - Sana söyleyecek, sana!

BAYDEMİR - Kardeşlerim, gelin, Ağrı, gelin Manisa…

ENÇ - Sana söylesin, vicdansızsınız siz. (HDP sıralarından gürültüler)

BULDAN - Sen bir sus be! Sus! Çok ayıp bir şey, çok ayıp. Vır vır vır, sabahtan beri. Kadınlığından utan biraz…

hdp.20150731091936.jpg

Pervin Buldan, partisinin kadın milletvekilleriyle TBMM'de basın toplantısı düzenlemiş ve Arınç'ı protesto etmişlerdi.

"ÖZÜR FİLAN BEKLEMİYORUM"

Olayı değerlendiren AK Partili Enç ise Buldan'a ve HDP'lilere tepki gösterdi. "Bunların her şeyleri gibi kadın-erkek fırsat eşitliğine inançları da sahte" diyen Enç şöyle konuştu: "Kadınlığından utan diyor, asla kadınlığımdan utanmıyorum. Pervin Buldan'ın sözlerini kınamanın ötesinde, aşağılayıcı ve nefret söylemi olarak görüyorum. Janjanlı sözleri kazırsanız altından gerçekler çıkıyor. Söylemlerinin ne kadar sahte ve kan koktuğunu gördük. Özür filan da beklemiyorum. Çünkü benim nezdimde HDP'nin hiçbir üyesinin inandırıcılığı kalmamıştır."