BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,33
HABER /  SEÇİM

Pervin Buldan: Bundan sonra hiç bir şey...

Yalçın Akdoğan'ın sözlerine bir tepki de Pervin Buldan'dan geldi. Buldan, "Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Yalçın Akdoğan'ın "HDP bundan sonra Çözüm Sürecinin ancak filmini yapar." sözlerine bir tepki de HDP'li Pervin Buldan'dan geldi.

Buldan, siyasilerin seçim sonuçlarını doğru okuması gerektiğini belirtti ve o sözleri Yalçın Akdoğan'a iade ettiğini söyledi.

Buldan, alınan oy sonuçlarının bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının göstergesi olduğunu ifade etti.

HDP'nin aldığı yüzde 13 oy oranının barışın Türkiye'ye daha çabuk geleceğini gösterdiğini söyleyen Buldan'ın internetahber'e yaptığı açıklamalar şöyle:

O SÖZLERİ İADE EDİYORUM


Yalçın Akdoğan şu anda herhangi bir sıfata sahip değil. Yalçın Akdoğan'ın bunu hangi sıfatla söylediğini merak ediyorum. Sayın Akdoğan alınan seçim sonuçlarına saygı duymak zorundadır. Türkiye halkları kazanmıştır, barış ve müzakere süreci de Türkiye halklarının gücüyle ve iradesiyle devam edecektir. O yüzden kendisine bu sözleri aynen iade ediyorum.

ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK 

Türkiye'de dünden itibaren yeni bir dönem başladı. Alına seçim sonuçları Türkiye halklarının bir başarısıdır, bu sonuçla Türkiye halkları kazanmıştır. Bundan sonra artık hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağını ifade etmek isterim. Halkların Demokratik Partisi açısından yüzde 13 oranı Türkiye'ye barışın çok daha çabuk geleceğinin bir göstergesidir ama aynı zamanda TBMM'de de tüm ezilen kesimlerin kendisini ifade edebileceğinin bir göstergesi, bir resmidir.

ARTIK GERİ ADIM ATILAMAZ 

Siyasi iradenin bu sonucu çok iyi okuması gerektiğini düşünüyorum. Bundan sonra özellikle barış ve müzakere süreci konusunda hiç kimse artık geri adım atamaz. Çünkü HDP'ye verilen her bir oy aynı zamanda barışa, barış ve müzakere sürecine, halkların kardeşliğine, savaşın bitmesine verilen oydur. O yüzden alınan sonuçlar tüm Türkiye halklarına hayırlı ve uğurlu olsun.