BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55
HABER /  GÜNCEL

Perinçek TSK paralel yapı yorumuyla ezber bozdu

TSK içinde paralel yapı iddialarına Doğu Perinçek'ten ilginç bir yorum geldi. Perinçek, TSK içindeki güçlerinin abartıldığını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gladyo'nun Türkiye'deki dönemeç hattını İnternethaber'e anlattı. "Tarikat ve cemaatlerin kökünü kazıyacağız" sözleri çok tartışılan Perinçek, tarikatların sosyal hayatta dahi olmaması gerektiğini savundu. 

Didem Tomaslar'ın sorularını cevaplayan Doğu Perinçek, son günlerde gündeme gelen TSK'da paralel yapı iddialarının ise abartıldığını düşünüyor. Perinçek: "TSK içinde diğer kurumlarda olduğu kadar güçlendikleri iddialarının abartılı olduğunu düşünüyorum" dedi.

'Cemaat ve tarikatların kökünü kazıyacağız. Kınından çıkmış kılıç gibiyiz' sözlerinizde devlet içi yapılanmaları mı sosyal hayattaki grupları mı kast ettiniz?

GLADYONUN TÜRKİYE'DEKİ HATTI 

Öncelikle Gladyo konusunu açmamız gerekiyor. Biliyorsunuz, NATO, İkinci Dünya Savaşı sonrasında Kuzey Atlantik'in iki yakasındaki ABD ve Avrupa devletleri tarafından kurulmuştu. NATO, kendisini Sovyet tehdidine karşı savunma ihtiyacıyla takdim etmiştir. Karşı cephedeki Sovyet Bloku ve Üçüncü Dünya ise, NATO'nun ABD saldırganlığının en önemli askeri aracı olduğunu saptadı. NATO bu saptamayı uygulamalarıyla sürekli doğruladı. Bu saptamanın eksikliği 1990 sonrasında ortaya çıktı. Varşova Paktı ortadan kalktı ve Sovyetler Birliği dağıldı.

1990'lara geldiğimiz zaman NATO'nun kendisini takdim ettiği varlık nedeni artık yoktu. Demek ki NATO'nun başka işleri daha var. NATO ülkelerinin birer hükümeti var. Almanya'nın, Fransa'nın, İngiltere'nin, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İtalya, Yunanistan, Türkiye'nin ve diğer ülkelerin birer hükümeti var. Bu hükümetleri Washington'dan veya NATO merkezlerinden kırmızı telefonla yönetemezsiniz. Ancak NATO ülkelerini, tek tek o ülkelerin hakim güçlerinin içinde özel kumanda merkezi ve aygıtı kurarak yönlendirebilirsiniz. Yapılan iş budur.

Gladyo, Adnan Akfırat'ın deyimiyle NATO'nun yasadışı çocuğudur. Gizli Hukuku'na göre çalışır. Bu konuda İtalya Eski Cumhurbaşkanı Cossiga'nın açıklamaları önemlidir. 'Ben Gladyo'nun İtalya şefiyim' demiştir. 'Amerika bizi eğitir ve ülkelerimizin tepesine yerleştirir' şeklinde açıklamaları olmuştur.

KAMUOYU, GLADYONUN HEP CİNAYET İŞLEYEN KANADINA ODAKLANDI 

Kamuoyu, Gladyonun hep cinayet işleyen kanadına odaklandı. Oysa esas mekanizma siyasi kanattır. Karar alıcı çekirdek budur. Örneğin Abdullah Gül de bu eğitimlerden geçmiştir. Devlet içinde karanlık kollar olduğunu geçmiş dönemlerde de katliamlarda gördük. Ama bizde dikkatler kanlı cinayetlere çekilerek devletin siyasi kanadı içindeki yapılanması gözden kaçırılmıştır. Burada mafya, gladyo ve tarikat ilişkileri önemlidir. Türkiye'nin 1980 sonrasi yöneticilerine, ailelerine ve çevrelerine baktığınızda hızla mafya ilişkileri içine battıklarını görürsünüz. Kara para, yönetimin doruklarını ele geçirmiştir. Ortaçağ ve karanlık dönemlerden kalma ne kadar kurum, ilişki varsa diriltilmiştir. Bunlar, Gladyonun sistem içinde kurumsallaşmasıdır. Tarikatlar ise sistemin toplum içindeki örgütlenme ağıdır. Cemaat ve tarikatların kökünün kazınması aslında 40 yılı aşkın Gladyo ile mücadele tarihimizin devamıdır.

BBP KULLANILMAYA MÜSAİT 

-Bahsettiğiniz yapı konjonktürü öngörerek kabuk mu değiştiriyor? Eski ülkücüler yeni dini gruplar gibi?

Güzel saptadınız. NATO'nun anayasalarda yazmayan yeraltı örgütleri o ülkelerdeki "sivil" örgütleri kullanıyor. Örneğin bugün Büyük Birlik Partisi kullanılmaya müsaittir. Geçen günlerde HDP'liye saldırı bu grup içinden gerçekleşmiştir. Yine Danıştay saldırısı, Hrant Dink suikasti bu yapılar tarafından yapıldı.

Gladyo'nun Türkiye tarihçesine kaba taslak bakarsak 1990-93 yılları arası tarihsel bir dönemeçtir. Türk Silahlı Kuvvetleri, 1990'larda Amerika'nın gelip Irak'ın kuzeyinde Barzanistan'ı kurması üzerind Amerika'ya tavır almaya başlamıştır. O yıllarda (Amerika) ABD Dışişleri Bakanlığı güdümlü organlar "TSK kafa tutuyor" "TSK kontrolden çıkmıştır" gibi yayınlar yaptılar. Bu gelişmeleri Hasan Bög'ün "Amerika ve AB Belgelerinde Türk Ordusu" adındaki kitabında detaylıca yazmıştır. Ergenekon tertibinin kökü de o yıllara dayanır.

GLADYO, POLİS İÇİNE TAŞINDI

1993 sonrası Gladyo merkezini polis içine taşımıştır. Bunların üst düzey sorumluları, Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Fethullah Gülen'dir. Erdoğan zaten 36 yerde BOP Eş Başkanı olduğunu görevli olduğunu söylemiştir. Anayasada böyle bir görevi olmamasına rağmen Gladyo içindeki görevini defalarca açıklayarak hiyerarşideki yerini gösterdi.

GLADYO ARTIK F TİPİ ÖRGÜTTÜR

Biz Gladyo'nun röntgenini 70'lerde işkence odalarında çektik. İstediğiniz kadar sandık kurun, seçim yapın, son kararı gizli çekirdek verir. Milli irade olacaksa bununla mücadele etmek gerekir. Bu yüzden birinci mesele devletin içinden bu yapılanmayı temizlemektir. Demokrasiyi bu yapıyı biçerek kurabilirsiniz. Bunun için "cemaatlerin kökünü kazıyacağız" dedik. Çünkü Gladyo artık F Tipi Örgüttür.

TARİKATLAR SOSYAL YAŞAMDA DA OLMAMALI

Sorunuzun ikinci kısmına gelirsek, evet, cemaat ve tarikatlar toplum içinden de temizlenmelidir. Özgür yurttaşlık gereği budur. Büyük devrimci Atatürk "Türkiye, şeyhler, müridler ve mensuplar ülkesi olamaz" derken orada tarikat mensuplarını yani üyelerini de dahil etmiştir. Bazı yerlerde mensuplar kelimesi, meczuplar olarak yanlış ifade edilir.

Demokratik Kemalist Devrim ağa,bey, şeyh, tarikatla demokrasinin olmayacağının farkındadır. Cemaatler, tarikatlar bireyler üzerinde Orta Çağ tahakkümüdür. Bakınız, Yargıtay'da cemaatten 130 kişi blok oy kullandı. Oraya kadar yapılanmışlar.

F TİPİ TSK İÇİNDE GÜÇLÜ DEĞİL

-Bahsettiğiniz yapının TSK içinde gücü var mı?

TSK içinde diğer kurumlarda olduğu kadar güçlendikleri iddialarının abartılı olduğunu düşünüyorum.

CHP VE HDP SEÇİM İTTİFAKI YAPTI

CHP ile HDP arasında işbirliği için görüşmeler yapıldığını çok iyi biliyoruz. Akıl alacak bir olay değil. CHP intihar ediyor. Aslında bu işbirliği çoktan başladı ve yürüyor. CHP Ayn el-Arap’ta açıkça PKK’yı destekledi. PKK’nın kolu olan PYD’ye silah verilmesini bile savundu.

KARARGAH EVLERİ KOMPLOSU

Ergenekon savcıları, Zekeriya Öz ve arkadaşları ile üst düzey MİT yöneticileri, Karargah Evleri komplosunu hazırladılar.Tertibi Hava Kuvvetleri Komutanlığı savcısı Albay Zeki Üçok açığa çıkardı. Kanıtları ile belgeledi. Zekeriya Öz ve MİT yöneticileri hakkında iddianame hazırladı. Ancak bu iddianameyi tam mahkemeye sunacağı sırada tutuklandı.

ÇUVAL EYLEMİNİ YAPANLARI KUTLUYORUM

-Çuval eylemini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Arkadaşlarımızı kutluyoruz. Gençlik, görevini yapmaktadır. Onlara bugün bütün milletimiz güven duymaktadır. Eylemin zamanlaması dünden çok bugünle ilgilidir. ABD askeri artık Türkiyemizle cephe cepheye gelmiştir.

Gençliğimiz, daha 19 gün önce Hakkari’de Mehmetçiklerimizi şehit eden ABD marka kurşunlara cevap vermiştir. Gençliğimiz, 14 gün önce güneydoğumuzda çarşılarımızı yakan, okullarımızı ateşe veren, Atatürk heykellerimizi tekmeleyen ABD kışkırtmalarına cevap vermiştir. Gençliğimiz, dün Mescid-i Aksa’yı postalları ile çiğneyenlere bütün mazlumların cevabını vermiştir.

ABD Büyükelçisinin çuval eylemi üzerine yayınladığı açıklamada, Türk halkının konukseverliğinden söz ediliyor. Doğrudur. Bizim halkımız elinde gülle gelenleri gülle karşılar. Ama kılıçla gelen, çuvala değil kılıca da hazır olmalıdır. ABD artık Türkiye’nin üzerine kılıçla geliyor. Hem sınırdan silah gösteriyor, hem de içerden. Bu durumda çuval, tarihsel bir uyarı olmaktadır.

Pentagon Sözcüsü, gençlerimizi “eşkıya” diye aşağılamaya kalkmıştır. Bütün dünya, eşkıyanın kim olduğunu, Vietnam’dan Irak ve Suriye’ye kadar uzanan deneyimlerle bilmektedir. Türkiye’de emperyalist eşkıyalara karşı vatanını savunan fedailer her zaman olacaktır.
ABD, artık başta Türkiye olmak üzere Batı Asya ülkelerinin toprak bütünlüğünü kabul etmek durumundadır. Kabul etmezse, sonuçlarına katlanacaktır.

Biz Türk milleti olarak ABD ile düşmanlık istemiyoruz. Ancak dostluk için ABD’nin iki koşula saygı göstermesi gerekiyor:
Bir: Vatanımızı bölemezsiniz!
İki: Cumhuriyetimizi yıkamazsınız!