BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,50

Perinçek Strazburg’da show mu yaptı!

O gün oraya gelen Avrupalı yurtseverler, dondurucu soğuğa rağmen, yılmadan saatlerce AİHM binasının önünde bayraklarını salladı.

‘’Perinçek Strazburg’da show yaptı, derdi ifade özgürlüğü değil’’ diyen, bu davayı takip etmeyen, yakın ve geçmiş tarihinden bir haber olan, her konuda muhalif olmayı adetten gören büyük düşünürlere(!) notum; Strazburg’a Avrupa’nın dört bir tarafından gelen Türk toplumu başta olmak üzere, Türkiye’den gelen çok değerli, sanatçılar, Milletvekilleri ve gazeteciler dahil kimse show yapmadı.

Perinçek’e show yaptı derseniz, bu; oraya gelen tüm Avrupalı yurtseverlere de show yaptılar anlamına gelir ki, büyük haksızlık olur, içinden çıkamazsınız… 

Kendi adıma altını kalın kalın çizeceğim nokta, Avrupalı Türk’ü uzun zamandır hiç bu kadar uyum ve ahenk içinde görmediğimdir. 

Aslında ben o gün duruşmadan çok bu uyuma odaklandım.

Bakınız; 

O gün oraya gelen Avrupalı Türk’ün eline kimse zorla bayrak tutuşturmadı. 

O gün oraya gelen Türkler kalabalık görünmek adına otobüslerle zorla getirilmedi. 

O gün oraya gelen Avrupalı Türk, polisin slogan yasağına birebir uyarak ve asla aşırılık yapmayarak Fransız polisini dahi şaşırttı.

O gün oraya gelen Avrupalı yurtseverler, dondurucu soğuğa rağmen, yılmadan saatlerce AİHM binasının önünde bayraklarını salladı.

O gün oraya gelen Türklerle ben çok gurur duydum ve yavaş yavaş kaybetmeye başladığım umudum filizlendi dersem abartmış olmam.

CHP, MHP, İP, DSP, her görüşten kimi ararsansız oradaydı ve tek yumruktu, aslında uzun zamandır özlemini çektiğimiz bir manzara vardı Strazburg’da.

Yaklaşık 2000 yurtsever AİHM önünde Doğu Perinçek ve sözde Ermeni soykırımı davasına destek olmak için tek yürek olmuştu.

Yaklaşık 40 kadar Ermeni taraftarı da, sürekli sloganlarla sahnedeydi ama açıkça ifade edeyim, bir ara gidip hepsinin saçlarını teker teker okşamak geldi içimden… 

Sürekli ve bıkmadan vurgulamak istediğim, bizlerin Ermeni vatandaşlarla, dostlarımızla asla bir husumet içinde olmadığımızdır. 

Bu bir ifade özgürlüğü davasıdır. ‘Ermeni soykırımı olmuştur’ demenin özgür olduğu bir ortamda, ben de inandığım ve savunduğum düşüncemi,fikrimi özgürce söyleyebilmeliyim..! 

 

Bu arada, 28 Ocakta Strazburg’da AİHM’de görülen İsviçre-Perinçek davası öncesi, Avrupa’da organizeyi gerçekleştiren ADD’nin (Atatürkçü Düşünce Derneği) büyük bir teşekkürü hak ettiğini düşünüyorum. 

ADD, kimseyi bu duruşmaya zorla gelmesi için ikna etmeye çalışmadı, kendi adıma asıl konu bu…

En çok gözlemlediğim ve hayran kaldığım, Avrupalı Türk’ün, bilinçli olarak orada olduğu idi, kimse kendisine dayatılmış ve ezberletilmiş bilgilerle orada değildi. 

Tarihini,gerçeğini bilen, sevdiği lideri gözünde putlaştırmayan, aydın ve ilerici Türk toplumu vardı, daha ileri gitmek istiyorum, orada elit bir Türk toplumu gördüm ve gerçekten çok gurur duydum.

Avrupa’da İslam düşmanlığının dolayısıyla Türk düşmanlığının ayyuka çıktığı şu kritik günlerde, Türk milletini bölen,parçalayan,ötekileştiren liderlere değil, toparlayıcı, birleştirici liderlere ihtiyacımız olduğunu bir kez daha anladım.

https://www.facebook.com/aylaname

twitter.com/Aylaname