BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.427,99
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Perinçek o görüntülerle ilgili soruya bakın ne cevap verdi

Yıllar önce terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı ziyareti sırasında çekilmiş fotoğrafları tartışma konusu olan ve eleştiri alan Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek Öcalan'a çiçek uzattığı ziyaretle ilgili konuştu. İlginç cevaplar verdi.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, geçmişte Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmede çekilen fotoğraflara ilişkin olarak 'Ben sizden farklı bir insanım. Askeri törenle karşılandım, ben önemli insanım' dedi.

Habertürk TV'de Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programının dün akşamki konuklarından biri Perinçek oldu. Perinçek'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

-(Öcalan ziyareti hakkında) "Rusya PKK'ya karşı ve düşman. Rusya PKK'nın temizlenmesini istiyor. Rusya bizi destekleyecek. Rusya ile sürekli görüşüyoruz. Türkiye'nin ortalıkta dans etmemesi lazım, güvensizlik veriyor. Bizim Çin'in de İran'ın da desteğine ihtiyacımız var. Bu o ülkelerin menfaatine. Biz vatanın bütünlüğünden yana olduk. Eşitsizliklere karşı çıktık. PKK'ya karşı tavır başka Kürt vatandaşımıza karşı tavır farklı. Ben gittiğimiz zaman ben sizden farklı bir insanım. Askeri törenle karşılandım, ben önemli insanım.

Doğu Perinçek'in eşi ve çocukları kimdir? Öcalan ile 'derin' mazisi...Doğu Perinçek'in eşi ve çocukları kimdir? Öcalan ile 'derin' mazisi...Doğu Perinçek'in eşi ve çocukları kimdir? Öcalan ile 'derin' mazisi...Doğu Perinçek'in eşi ve çocukları kimdir? Öcalan ile 'derin' mazisi...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN



PERİNÇEK: TÜRKİYE OLARAK HDP'Yİ KAPATACAĞIZ 

-Cumhurbaşkanı olursam HDP'yi kapatırım diye bir şey söylemedim. Kapatılması için o süreci başlatma yetkimiz var. Terörle demokrasi olmaz. Amerika ile işbirliği yapacaksınız. Mehmetçiğe kurşun sıkanla  özgürlük olmaz. Bu Amerika'nın bize dayattığı özgürlük. PKK'nın hükümette olduğu bir Türkiye düşünüyor musunuz? Cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağız diyorlar Özgür Özel söyledi, İnce söyledi. PKK hükümette olamaz. Biz neden Afrin Harekatı yapıyoruz? Sonra geliyor PKK'yı meclise sokmaya çalışıyoruz. Devletin hazinesinden para veriyoruz, neden PKK bize kurşun sıksın diye. Bu şekilde Türkiye güvenlik ve ekonomi sorununu çözemez. Afrin'de Türk ordusu girdi bitirmişti. Oyları da düşmüştü. Birden bire tekrar ABD'nin dayatmasıyla HDP kampanyası başladı. Amerika illa HDP Türkiye'de önemli konularda olacak, hükümette olacak. Böyle demokrasi olmaz. Atatürk Şeyt Said'e demokrasi tanıdı mı? Türkiye'nin bölünmesinden başka nereye gider PKK'yı meclise sokmak. Biz PKK değiliz, PKK isek bizi de kapatsınlar. Biz Türkiye'nin  bütünlüğü konusunda önder olan bir partiyiz. Biz Türkiye olarak göreceksiniz HDP'yi kapatacağız. PKK'ya yasallık tanımayacağız. Mehmetçiğe kurşun sıkıyor. Bırakalım bu savaşı, otorite sağlayalım onlara haraç toplasınlar, ondan sonra da Türkiye'yi bölelim. Buna kesinlikle izin veremeyiz."

'KİMSE APOLET SÖKEMEZ' : CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel için 'cumhurbaşkanı olsam apoletlerini sökerim' şeklinde yaptığı açıklamaya ilişkin Doğu Perinçek, "Apoletlerini sökemez kim oluyor o (Muharrem İnce). Türk ordusunun apoletlerini hukuken sökemez. Dikatatör mü? Diktatör falan olamaz. Apolet sökerim diyen, kimliğini ortaya koyan biri cumhurbaşkanı olamaz. Hangi komutan şuan PKK ile savaşan komutan. PKK'nın baş danışmanı olur İnce bu sözleri ile. Hiç bu kadar ileri gidememişti, hiçbir şey sökemez. Böyle bir yetkisi yok. Bisiklet binerek diktatör olamaz. Bunlar boş laflardır. TSK PKK'yı hendeklere gömüyor, birden bire Muharrem İnce'yi görüyoruz. Bu psikolojik harekatta rol üstlenmek tehlikeli ve vatana ihanettir. Apoletini söküyormuş. Kimin apoletini söküyor, Metin Temel'in. Bu söylem doğru değil. Askerin siyasete karışmasına karşıyız. Ama burada askerin siyasete karıştığı bir durum yok. Türk ordusu Türkiye için en kıymetli varlıktır" diye konuştu.

'HÜKÜMET OLACAĞIZ' : Perinçek, "Biz önümüzdeki süreçte hükümet olacağız. İkinci tura kalacağız. Kimse bizden PKK'nın içerisinde olan birilerinin yanında olmayı, Tayyip Erdoğan'ın bitmiş politikasının içerisinde olmayı bizden beklemesin. Vatan Partisi hükümet olacak" dedi.

'3 PARTİNİN GENEL BAŞKANINA YARDIMCILIK ÖNERECEĞİM'

Perinçek, "Cumhurbaşkanı olduğumuz zaman cumhurbaşkanlığı yardımcılığını Sayın Erdoğan'a, Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sayın Devlet Bahçeli'ye önereceğim. Onlarla beraber Türkiye'yi yönetebiliriz. Ben onları yönetebilirim" dedi.