BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  MEDYA

Perinçek'ten olay olacak Öcalan açıklaması

Şimdilerde PKK'yı yerden yere vuran Doğu Perinçek'e 1989 ve 1991 yılında gerçekleştirdiği Öcalan ziyareti soruldu.

Abone ol

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bir dönem Suriye'nin kontrolünde olan Öcalan'ın şu anda da MİT'e hizmet ettiğini savundu. Öcalan'ı "kanlı savaşın tarafı" olarak nitelendilen Perinçek, yıllar önce gerçekleştirdiği Öcalan ziyaretine ilişkin sorulara ise kaçamak cevap verdi.

Ergenekon sanıklarından Doğu Perinçek, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in "çözüm sürecine" ilişkin sorularını cevapladı.

ÖCALAN'A DA AF İSTEDİ!

PKK'nın silah bırakarak, dağdan inmesi ve teröristlerin ise normal yurttaş haline gelmesi gerektiğini söyleyen Perinçek, PKK için de genel af çıkarılması gerektiğini iddia etti.

Cüneyt Özdemir'in "Bu 'Genel Af'a Abdullah Öcalan da dahil olsun mu sizin planınızda” sorusu üzerine Doğu Perinçek şu yanıtı verdi: "Şimdi efendim bakın. Genel af ne demek? Kanunları insanların hepsine uygulamak zorundasınız. Şöyle bir kanun olmaz; "Herkes eşittir ama Cüneyt Özdemir eşit değildir. Böyle bir kanun olmaz"

"ÖCALAN MİT'İN AVCUNDA"

Bu süreçte Öcalan diye bir ismin olmadığını söyleyen Perinçek, bu süreçte asıl konuşunan Hakan Fidan olduğunu da ifade etti. Perinçek, bir dönem Suriye istihbarıtının kontrolünde olan Öcalan'ın şimdi de MİT'in kontrolü altına gindiğini söyledi.

BU FOTOĞRAF DA SORULDU

Doğu Perinçek ve Abdullah Öcalan Beka kampı.png
Programda Özdemir, Perinçek'e Öcalan ziyareti de soruldu. Perinçek'in 1989 ve 1991 yıllarında Öcalan'la yaptığı görüşmeyi hatırlatan Özdemir, "Siz ziyaret ettiğinizde Abdullah Öcalan'ın çok daha sizin tabirinizle "bölücü" bir söylemi yok muydu? Çok daha ayrılıkçı bir söylemi yok muydu. Ne değişti siz mi değiştiniz, Öcalan mı değişti" diye sordu.

İşte Perinçek'in cevap vermekte zorlandığı o anlar;