BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,84
ALTIN 2.502,51
HABER /  GÜNCEL

Perinçek de serbest mi kalacak?

Şule Perinçek gözaltına alınan eşi için çamaşır çantası hazırladı. Ancak Perinçek, eşine haber gönderdi...

Abone ol

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in 35 yıllık eşi Şule Perinçek, yıllardır olduğu gibi dün yine polis merkezi önündeydi.

Şule Perinçek, birçok kez gözaltına alınan eşi için yine çamaşır çantası hazırlayarak götürdü. Ancak bu kez Perinçek, ona haber gönderdi: “Çamaşır istemiyorum. Getirme...”

Şule Perinçek, 13 yaşındaki Can Perinçek’le olayın ayrıntılarını şöyle anlattı:

GECE 04.00’TEN 18.00’E KADAR ARAMA: Ben İstanbul’dayım. Doğu ise Ankara’daydı. Sabah 04.00’te kapı çaldı. Polisler, arama yapacağız diye geldi. Sabahın köründen akşam 18.00’e kadar arama yaptılar. 15 bine yakın belge incelendi. Hatta, Lozan’da kazanılan başarıları ve Harp Akademileri’nin 1970’lerde çıkardığı Atatürk ve Atatürkçülük adlı kitabı bile polis alıp götürdü. Doğu Perinçek’in dayısı emekli Tümgeneral Turhan Olcaytu öldükten sonra onun arşivi de bizim eve getirilmişti. Tümgeneral rütbesini görünce polis, Olcaytu’nun arşivini bile suç delili olarak götürdüler.

POLİSLERİ PARTİYE ÜYE YAPACAKTIM: Eve gelen polisleri neredeyse İşçi Partisi’ne üye yapacaktım. Polis, saatlerce partiyle ilgili bilgileri topladı. Bugün (dün) Vatan’daki Emniyet’e gittim. Ama görüşmedim. Ancak aldığım son haber ‘Çamaşır getirme’ oldu. (Akşam)