BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,02
HABER /  MAGAZİN

Perihan Savaş'ın eski eşi Yılmaz Zafer kimdir

Perihan Savaş'ın 1995 yılında hayatını kaybeden kocası Yılmaz Zafer için yazdığı aşk mektubu dün en çok konuşulan konular arasına girdi. Peki Yılmaz Zafer kimdir, aslen nereli, kaç yaşında vefat etti? Yılmaz Zafer Perihan Savaş'ın kaçıncı kocası? İşte merak edilen tüm soruların cevabı ve Perihan Savaş'ın vefat eden Zafer Yılmaz'a yazdığı özlem dolu aşk mektubu

Abone ol

Perihan Savaş'ın vefat eden kocası Zafer Yılmaz'a yazdığı aşk ve özlem dolu mektuvu dün konuşulanlar arasına girdi. 1995 yılında hayatını kaybeden Zafer Yılmaz kimdir, aslen nerelidir ve Perihan Savaş'ın kacıncı kocasıdır soruları akıllara takıldı. 1987 yılında Zafer Yılmaz ile evlenen Perihan Savaş'ın Savaş adından bir oğlu oldu

Perihan Savaş, 1987 yılında evlendiği, 1994’te geçirdiği kalp krizi sonrası gelişen ağır sağlık sorunları nedeniyle 1995 yılında kaybettiği eşi Yılmaz Zafer’i, Sevgililer Günü öncesinde kaleme aldığı duygusal bir mektupla andı.

Ünlü oyuncu, geçen yıllara rağmen acısının dinmediğini, hayatın eskisi gibi olmadığını anlattığı mektubunda eski eşine şöyle seslendi:

“Adamım, iyi yüreklim, güzel eşim, bana aşkın nasıl olduğunu öğreten adam... ‘Kavuşamazsın aşk olur, kavuşursun ama yarım kalır, o zaman da büyük aşk olur’ derler ya hani. Öyleydi seninle olan aşkımız. Beni ve biricik oğlumuz Savaş’ı yarım bıraktın ama ikimiz de gökyüzüne baktığımız her an senin gülen ve güzel yüzünü görüyoruz. Çok özlüyoruz seni. Sanıyor musun ki geceler sadece gece...

YILMAZ ZAFER KİMDİR: 24 Eylül 1956 yılında doğdu. Perihan Savaş'a hayranlığı nedeniyle Fatih halkevi'nde tiyatroya başlayan, daha sonra Şehir Tiyatroları'na geçen Yılmaz Zafer; Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu gibi çeşitli tiyatro topluluklarında rol aldı. 1976 yılında sinemaya başladı, 40'tan fazla film çevirdi.

1993 yılında İskilip'li Atıf Hoca filminde, köklü değişimlerin yaşandığı Atatürk Türkiye'sinde devrimlere karşı çıktığı için idam cezasına mahkum olan İskilip'li Atıf Hoca'nın avukatı Ferit rolüyle seyirciyi etkiledi.

 

1987 yılında uzun süredir hayran olduğu Perihan Savaş ile evlenen Yılmaz Zafer, bu evlilikten bir çocuk sahibi oldu. Eşiyle birlikte Yönetim Film ve Reklamcılık Şirketi'ni kurdular. 

Son olarak 1994 yılında Kurtuluş Savaşı olaylarını konu alan Turgut Özakman'ın senaryosunu yazdığı Kurtuluş filminde rol alan Yılmaz Zafer, 1994 yılında 2 kalp krizi geçirerek uzun süre bakıma muhtaç şekilde yaşayan sanatçı, 9 Kasım 1995 tarihinde geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi.