BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.435,55
HABER /  DÜNYA

Peri Bacaları değil Madaih saleh

Kutsal toprakların bulunduğu Suudi Arabistan’ın kalbi ve tüm Müslümanların özlem duyduğu Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’nin yanında...

Abone ol

Kutsal toprakların bulunduğu Suudi Arabistan’ın kalbi ve tüm Müslümanların özlem duyduğu Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’nin yanında ülkede ilginç ve görülmeye değer yerler de bulunuyor.
Madain Saleh olarak adlandırılan ve Salih Peygamber’in kavminin helak olduğu bölge olduğu belirtilen yerde asırlar önce kayalıklar ve kayalar oyularak yapılan evler görenleri şaşırtıyor. Yapısı itibariyle Peri Bacalarını andıran Cidde’nin yaklaşık 800 km kuzeyinde, Medine’ye yaklaşık 330 kilometre uzaklıkta bulunan Unesco’nun "Dünya Mirasi" kabul ederek koruma altına aldığı belirtilen bölgeye şu anda girişe izin verilmiyor. Mimari yapısı ve konumu itibariyle oldukça etkileyici olan bölgeye yalnızca Suudlar ve burada yaşayan yabancılar özel izinle girebiliyor. Ürdün’deki Petra’nın devamı niteliğinde olduğu belirtilen Madain Saleh’a Medine üzerinden ulaşılıyor.
(İHA)