BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  MEDYA

'Pensilvanya artık Transilvanya'dır'

Daha önce Gülen'i "ev zencisi"ne benzeten ve Hakan Albayrak'tan çok çarpıcı bir benzetme daha geldi:'Pensilvanya artık Transilvanya'dır'

Abone ol

Son olarak Star gazetesindeki köşesinde Gülen'i ve Cemaat'i "ev zencisi"ne benzeten ve "sizi efendilerinizle beraber sandığa gömeceğiz" yazan Hakan Albayrak'tan çok çarpıcı bir benzetme daha geldi.

Albayrak CNN Türk'te katıldığı Karşı Gündem programında, Milliyet gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş ile zaman zaman çok sert polemiklere girdi. Fethullah Gülen'i ve Cemaat'i vampirlere benzeten Fidan, "Türkiye'nin kanını emiyorlar..." dedi ve ekledi: "Pensilvanya artık Transilvanya'dır."

İşte Hakan Albayrak ile Aslı Aydıntaşbaş arasında yaşanan gerilimli sohbetten çarpıcı bir bölüm:

HÜKÜMET'İN KANITLARI GELİYOR

Aslı Aydıntaşbaş: Ben paralel devlete yönelik hükümetin kanıt sunmasını bekliyorum. Ve kanıtlar gelirse de hükümeti destekleyeceğim.

Hakan Albayrak: Geliyor kanıtlar.

Aslı Aydıntaşbaş: Polis okullarını kapatıyorum diyor.

Hakan Albayrak: CIA ve MOSSAD operasyon yapıyor mu? Bunun delili ne? Yapılacak değil yetki isteniyor.

Aslı Aydıntaşbaş: Zamanında Çevik Bir'in istediği yetkileri biz Tayyip Erdoğan'a veriyoruz.

SİZ YAYGARA YAPTIĞINIZ İÇİN...

Hakan Albayrak: Çevik Bir sandıkla gelip gitmiyor. Bu başka bir şey. Beğenmezsin uygulamalarını. Siyaset yapan çıtayı yüksek tutar. Hiç bir kanun teklifi verildiği gibi çıkmıyor. Demek ki demokratik basıjn olduğu için.

Aslı Aydıntaşbaş: Bizler yaygara yaptığımız için. Akit gibi susmadığımız için.

Hakan Albayrak: Evet sizler yaygara yapabildiğiniz için. Adeta savaş ortamında bile Türkiye Başbkaan'a geri adım attırabiliyor. Türkiye'de demokrasi var.

Aslı Aydıntaşbaş: Biraz ergen bir demokrasi…

Hakan Albayrak: Ergen değil ama... Hadi şöyle diyeyim Bu derin devleti de yendiğimizde olgun bir demokrasi olacağız.

Aslı Aydıntaşbaş: Her seçimde şunu da yapınca ileri demokrasi olacağız diyoruz.

ÖZGÜRLÜK İÇİN YIRTICI BİR BAŞBAKAN LAZIM

Hakan Albayrak: Burası İsveç değil ki Aslı, 100 yıllık pasları temizlemeye çalışıyoruz.

Aslı Aydıntaşbaş: Ben başörtüsünü savunurken 28 Şubat'ta, çok iyi gazeteci abilerimiz Aslı bizim komşularımız Belçika değil ki diyorlardı.

Hakan Albayrak: Ben Türkiye'de özgürlüğe ulaşmak için yırtıcı bir başbakan'a ihtiyacımız var diyorum.

Aslı Aydıntaşbaş: Öyle bir şeye ben başbakan değil babam bile olsa güvenmemeliyiz diyorum.

Hakan Albayrak: Seçilmiş bir siyasetçi, istediğini yaptıramıyor, basın geri adım attırıyor, cumhurbaşkanı geri gönderiyor. Ama ne yaparsa yapsın sandığa gömebilirsiniz. Askeri, Gülen'i sandığa gömemezsiniz. Avrupa'da 11 Eylül sonrası saçma sapan yasalar çıkartılar. Sadece 1 kişi öldü fundemantalist saldırı dedikleri şeyde. Türkiye'de 30 yılda 30 bin kişi öldü. Demokratikleşme için müthiş yasalar çıkıyor. bunları neden konuşmıyoruz. Sivil dikta diyorsunuz hala. Öyle bir şey olabilir mi? Bizi tekrar esir almak isteyen birilerinin dümenine taaruz ettiğimiz için suçlanıyoruz.

Aslı Aydıntaşbaş:  Yıldıray bir yazı yazdı. Vesayet girişimi var. biz kasetlere rağmen bu adamın yanındayız. Başbakan ve ailesinin içi altın dolu küpleri arka bahçesine gömdüğünün görüntüsü bile olsa onun yanındayız yazdı. Bu bana çarpıcı geldi bir şeyler varsa hesabını sormak gerekiyor bence.
Turgay Güler'in yazısınına bakalım. Geçen seçimde hepimiz Türkiye'yiz renkleriyle diyordu, bu seçimde sadece Recep Tayyip Erdoğan denilyor.

YEMESİNLER BİZİ... ÖNCE KAİNAT İMAMINI ELEŞTİRSİNLER

Hakan Albayrak: Turgay yemesin bizi. Kainat imamı diyorlar. Allah dostu diyorlar. Bu maniplasyondur. Gülen'e eleştiri maiyetinde bir tek kelime getirsin bu arkadaşımız sonra bize lider kültü desinler. Erdoğan şu an islam dünyasının yükselişinin, hürriyet ve adalet davasının sembolüdür. Partisi onun ismini anmasın da ne yapsın.

Aslı Aydıntaşbaş: Emin el Mümin deniliyor.

Hakan Albayrak: Ben ilk kez senden duydum. Gazze'de halife deniyor ben de güven duyuyorum.

Aslı Aydıntaşbaş: Ulul-emre itaat deniyor…

Hakan Albayrak: Bu necmettin Erbakan'dan kalma bir şey.  Starlar filan alınmadan önce Yeni Şafak gazetesi tek gazeteydi değil mi? Biz 1 Mart tezkeresinde tam kadro başbakana karşı çıktık. Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçmesi temayülü gösterdiğinde Yeni Şafak Gülcülük yaptı. Nasıl Ululemre itaat miş bu.

Aslı Aydıntaşbaş: Aynı Türkiye yok ama. Bir kişi kültü yaratıldı. O kadrodaki eleştirenler de işten atıldı. O insana siyaseten ve hukuken dokunulmazlık payesi verilmesini eleştiriliyor.

PENSİLVANYA TRANSİLVANYA'DIR



Hakan Albayrak: Hayır efendim.  Pensilvanya, Transilvanyadır bir anlamda. Biz bu memleketin, Türkiye'nin kanını emen adamlara  Erdoğan'ı yedirmeyiz dediğimiz için... Türkiye boyun eğecek diyerek Ahmet Davutoğlu'na, Hakan Fidan'a, Erdoğan'a saldıranların saldırılarına yalanlarına iftiralarına dümenlerine pabuç bırakmayacağız dediğimiz için kişi kültü peşinde olmuyoruz. Kendimizi kandırmayalım. Sen benim 30 marttan sonra da Erdoğan'ı eleştirebileceğimi biliyorsun değil mi?

Aslı Aydıntaşbaş: Hayır ben seni şöyle görüyorum. Şu anda paralel devlet ile savaşa o kadar kilitlenmişsin ki...

Hakan Albayrak: Türkiye'yi kurtarmaya çalışıyorum. Tabii ki kilitlendim paralel devletle savaşa. 

Aslı Aydıntaşbaş: ... Öbürünü ikinci üçüncü sıraya atmışsın. Belki ileride yaparız diyorsun.

Hakan Albayrak: Evet doğru. Bu tezgahı yapanlar... O zaman Türkiye'yi isveç yönetsin. Gülen'in tüm parası kayıt dışı değil mi? Afrika'ya parayı Ziraat Bankası ile mi transfer ediyorlar. Medya havuzu... Peki...  Cengiz İnşaat mı şu an Sabah'ın sahibi?

Aslı Aydıntaşbaş: Kalyoncu…

Hakan Albayrak: Önceki kimdi Çalık mıydı? O nasıl aldı gazeteyi. Çalık Gülen ile yakın diye mi eleştirilmiyor şimdi ?

Aslı Aydıntaşbaş: Nedenini söyleyeyim mi? Başbakan'ın damadı Çalık'ın CEO'su diye eleştirilmiyordu.

ERDOĞAN'A ÇAKALIM DA NASIL OLURSA OLSUN

Hakan Albayrak: Kişi kültü deniyordu, bir de anti kişi kültü var. Erdoğan'a çakalım da nasıl olursa olsun. Pensilvania cephesinin en önemli gazetesinden haber. Ziraat Bankası Bosna Hersek'de 0 faizle kredi veriyor. Bu kutsal roma germen imparatorluğunu üzüyor. Bunu nasıl verdi biliyor musun cemaat basını… Boşnaklara para verip sırpların topraklarını elinden alıyorlar. Hani komünist faşist farketmez her partiye destek veririz Erdoğan'a karşı diyor ya… Cebraili görüp tanımam diyor ya, demek ki öbür melekleri tanıyor.. Yani evliyayım ben diyor.
Kainat imamı dersen Mars'ın Jüpiter'in de imamı. Ziyaretçiler dizisini hatırlıyor musun? Nur yüzlü insanlar geliyor uzaydan. Birkaç gazeteci farkediyor bunları. Bunlar uzaylı diyor inandıramıyor …

Aslı Aydıntaşbaş: El birliği ile hapse atıyoruz.

Hakan Albayrak: Haşa öyle bir şey demedim ben… Sadece Ablalara kapıyı kapatalım diyorum. Saçlarını çekmeyeceğim.

Aslı Aydıntaşbaş:  Başbakanın geçen hafta sonu hutbe okutulduğu söylendi.

Hakan Albayrak: Hutbe sadece Cuma günü okundu. Saçmalık… Başbakan dini bir dil kullanıyor çünkü cemaate mensup isimlere de sesleniyor. Bu normal.