BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.493,45
HABER /  GÜNCEL

Pendik'i savaş alanına çeviren kaza

Pendik D-100 karayolunda tonlarca demir yüklü TIR, yokuş aşağı inerken şerit değiştirmek isteyince olanlar oldu

Abone ol

Pendik D-100 karayolunda tonlarca demir yüklü TIR'ın otomobile çarptıktan sonra bariyerleri parçalayarak karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen kazada ortalık savaş alanına döndü.

Bariyerlerin 50 metrelik bölümü tamamen parçalanırken otomobil sürücüsü kadın ile TIR sürücüsü yaralandı.

TIR'IN DORSESİ TERS DÖNDÜ

Kaza saat 11.00 de meydana geldi. İddialara göre D-100 karayolu Güzelyalı mevkiinde Pendik istikametine doğru yokuş aşağı giden Hacı Ahmet Orakçı'nın kullandığı 34 EB 3061 plakalı TIR şerit değiştirmek isterken Emine Çakmak'ın kullandığı 34 AP 2126 plakalı otomobile çarptı. Otomobil, TIR ile bariyer arasında sıkışarak yaklaşık 50 metre sürüklendi. TIR daha sonra karayolunun ortasındaki demir bariyerlerin yaklaşık 50 metrelik bölümünü de parçalayarak karşı şeride geçti. Kazada tonlarca demir yüklü olan TIR'ın dorsesi de ters döndü.

SÜRÜCÜ SIKIŞTIĞI KABİNDEN YARIM SAATTE ÇIKARILABİLDİ

Kazanın ardından TIR sürüsü kabinde sıkışırken otomobil sürücüsü de ağır şekilde yaralandı. Kazayı gören çevre sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık polis ve itfaiye ekipleri sevkedildi. İlk olarak ağır yaralanan otomobil sürücüsü Emine Çakmak sağlık ekipleri tarafından ambulansa konularak hastaneye kaldırılırken sürücü kabininde sıkışan TIR sürücüsü Hacı Ahmet Orakçı da itfaiye ekiplerinin yarım saat süren çalışmasının ardından sıkıştığı yerden çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.

Kazayı gören bir görgü tanığı "TIR biraz hızlıydı, ilk olarak otomobile çarptı, daha sonra bariyerlere çarparak yolun karşısına geçti. Her yeri toz kapladı" diye konuştu . D-100 karayolunu savaş alanına çeviren kazanın ardından yolun her iki şeridi de trafiğe kapandı. Daha sonra polis ekipleri tek şeritten kontrollü olarak sağladı. Kaza nedeniyle karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Kaza yapan araçların çekilmesi ve yolun temizlenmesinin ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Polis kazayla ilgili olarak araştırma başlattı.

kaza.20130619152923.jpg

pendik.jpg