BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,88
HABER /  GÜNCEL

Pembe oda cinayetinde korkunç detaylar

Cinayetten hükümlü bulunduğu Sivas E Tipi Cezaevi’nde, kendisini ziyarete gelen eşi 29 yaşındaki Leyla Avcı’yı ’pembe odada’ 3 bıçakla öldüren 29 yaşındaki Metin Avcı hakkında, ’eşini kasten öldürme’ suçundan iddianame hazırlandı.

Abone ol

Metin Avcı ifadesinde, ziyarete gelen eşinin sohbet sırasında itirafta bulunduğunu, 4 yıl önce öldürdüğü amcasının oğlu Engin Avcı ile kendi rızasıyla birlikte olduğunu anlattığı için sinirlenip cinayeti işlediğini iddia etti.

Metin Avcı, 16 Eylül 2010 tarihinde Şanlıurfa’da eşine tecavüz ettiği iddiasıyla amcasının oğlu Engin Avcı’yı silahla vurup, boğazını bıçakla keserek öldürmekten 15 yıl hapis cezasına mahkum oldu. Sivas E Tipi Cezaevi’ne 2013’te nakli yapılan Metin Avcı, Elazığ’da yaşayan ve ziyarete gelen eşi Leyla Avcı’yı, eşlerin özel görüşmesine olanak sağlayan ’pembe oda’ diye nitelendirilen odada geçen 19 Mart akşamı 3 santimlik meyve bıçağı ile boğazını keserek öldürdü. Metin Avcı, daha sonra kendi bileklerini de keserek intihara kalkıştı. Olay sonrası tutuklanan sanık, eşini daha önce öldürdüğü amcasının oğlunun tecavüzüne uğradığı için öldürdüğünü dile getirdi. Sanık Metin Avcı olaydan 2 gün sonra Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi’ne nakledildi.

’TECAVÜZ DEĞİLDİ’ İTİRAFI CİNAYETE NEDEN OLDU

Olayla ilgili olarak soruşturmayı tamamlayan savcı, sanık Metin Avcı hakkında ’eşini kasten öldürme’ suçundan iddianame hazırlandı. Sanık Metin Avcı’nın savcılığa verdiği ifadesinde, 2010 yılından bu yana değişik cezaevlerinde hükümlü olarak bulunduğunu, 2013 yılında Sivas E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na geldiğini, iyi hali nedeniyle eşi Leyla Avcı ile yaklaşık 9-10 kez ’eş görüşmesi’ yaptığını anlattı.

İddanamede Metin Avcı’nın eş görüşmesi sırasında sohbet ederken Leyla Avcı’nın kendisine anlatması gereken şeyler olduğunu, vicdan azabı çektiğini, kendisiyle evlenmeden önce dayısının oğlunu sevdiğini, kendisi askerdeyken, tecavüz eden Engin Avcı ile aslında rızası ile birlikte olduğunu, olayın tecavüz olmadığını söylediğini yer aldı.

ÖNCE BOĞMAK İSTEDİ

Sanık Metin Avcı, bu sözleri duyunca sinirlenerek kendinden geçtiğini ve kapşonlu pijamasının ipini çıkararak onu boğmaya çalıştığını, başaramayınca eş görüşme odasına kek kesmek için getirdiği meyve bıçağını eşinin boynuna iki kez sapladığını ifade etti. O sinirli haliyle kendisini de iple asmaya çalıştığını ancak başaramayınca bileklerinden ve karnından kendisini kesmek suretiyle yaraladığını ve kendinden geçtiğini söyledi.

Sanık Metin Avcı, eş görüşme odasına geçinceye kadar eşini öldürme niyeti olmadığını, cezaevinde olmasına rağmen evliliklerinin güzel ilerlediğini, olay sebebiyle pişman olduğunu dile getirdi.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ İSTEMİ

Sanık hakkında TCK 82/1d maddesince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanması istendi. İddianamede suçun haksız tahrik altında işlenmesi nedeniyle suçu 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çeviren TCK 29 maddesinin de uygulanması talep edildi. Ayrıca cinayet suçunun tekrarı nedeni ile önceki aldığı cezaya TCK 58 maddesi uyarınca 5 yıl ilave edilmesi istendi. Hazırlanan iddianame Sivas 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanığın yargılanmasına 28 Mayıs’ta başlanacak.