BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,47
HABER /  GÜNCEL

Pellegrini-Mourinho gerilimi İngiltere'ye taşındı

Manchester City teknik direktörü Manuel Pellegrini, Chelsea'ye kaybettikleri maçın ardından gol sevincini aşırı bulduğu Mourinho'yla el sıkışmak istemediğini söyledi.

Abone ol

Manchester City Teknik Direktörü Manuel Pellegrini, deplasmanda 2-1 yenildikleri Chelsea'nin teknik direktörü Jose Murinho'yla el sıkışmamalarının gerekçesini ''İstemedim'' diye açıkladı.

Pellegrini'nin Mourinho'nun son dakikalarda gelen Chelsea golünden sonra sevincini kale arkasındaki tribünlere taşımasına kızdığı anlaşılıyor.

Şilili teknik adam, ''Kendisinden farklı bir şey beklemiyordum zaten, normal bu'' dedi.

Portekizli teknik adam ise, gol sevincini kale arkasında bulunan oğluyla kutlamak için tribünlere yöneldiğini savundu.

Mourinho, ''Maçı son dakikada kaybetti, anlıyorum kendisini. Başka ülkelerde ve kültürlerde maç öncesinde tokalaşırsınız, hepksi bundan ibarettir. Sonuç nedeniyle üzgünse bunu anlarım, benim yaptığım yanlış bir şeye üzüldüyse de anlarım'' diye konuştu.

Portekizli teknik adam, ''Eğer yanlış bir şey yaptığımı düşünüyorlarsa özür dilerim'' diye konuştu.

Real Madrid'de arka arkaya görev yapan ikilinin birbirlerine karşı sempati duymadıkları biliniyor.

Mourinho, Pellegrini'nin rekor puan toplamasına rağmen ikincilikle yetinip 2010'dan görevinden alınmasından sonra Real Madrid'in başına geçmişti.

Madrid'den sonra Malaga'da görev yapmaya başlayan Pellegrini'nin başarılı olduğu konusunda tereddütlerini ifade eden Portekizli teknik adam, ''İkincilik en iyi kaybeden demek. Eğer Madrid beni kovmuş olsaydı, Malaga'ya değil İtalya ya da İngiltere bir takıma giderdim'' demişti.

Her iki adam da maç Pazar günü oynanan Chelsea Manchester City maçı öncesinde aralarındaki rekâbetin çok da derin olmadığını ima eden açıklamalar yapmışlardı.