BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.407,74
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Pelin Çift ve Sinan Canan beynin sırlarını anlatıyor

“Gündem Ötesi” programının moderatörü, televizyoncu yazar Pelin Çift’in Prof. Dr. Sinan Canan’la kaleme aldığı yeni kitabı “Beynin Sırları” Destek Yayınları’ndan çıktı.

Abone ol

Gündem Ötesi” programının moderatörü, televizyoncu yazar Pelin Çift’in Prof. Dr. Sinan Canan’la kaleme aldığı yeni kitabı “Beynin Sırları” Destek Yayınları’ndan çıktı.

Erhan Altunay’la “Ayasofya’nın Gizli Tarihi”, Ömer Faruk Harman’la “Kudüs’ün Gizemli Tarihi” adlı kitapları yazan Pelin Çift, bu kez Prof. Dr. Sinan Canan’la birlikte insan bedeninin kara kutu olan beyni yatırıyor masaya.

Gündem Ötesi kitaplığının üçüncü projesi olan “Beynin Sırları”, insan beyninin barındırdığı sırlar nelerdir, her yaşta daha zeki olmak için neler yapılmalı, kişiliğimizi beyin mi belirler, İnsanoğlu neden şiddete meyilli, beyin büyük acılarla nasıl baş eder, zihnimizin gizli güçleri var mı, düşünce gücünü kullanmak mümkün mü, neden gülüyoruz, neden uyuyoruz, neden rüya görüyoruz gibi bir dolu gizemli soruya cevap veriyor.  

“Beynin Sırları”, insan beyni hakkında yazılmış en kapsamlı ve en işlevsel yapıt olarak emsalleri arasından öne çıkmayı başarıyor.


Prof. Dr.Sinan Canan kimdir?

1972 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, aynı kurumun Fizyoloji Anabilim Dalı’nda ise doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında Tıbbi Fizyoloji Doçenti ünvanını aldı. Başkent, Turgut Özal ve Yıldırım Beyazıt Üniversitelerinin tıp fakültelerinde toplam 10 yılı aşkın süre öğretim üyesi olarak çalıştı. Tüm akademik kariyeri boyunca disiplinlerin sınırlarında yer alan araştırma konularıyla ilgilenmeyi tercih etti. Kaos Teorisi, Karmaşıklık, Fraktal Geometri, Doğadaki biçimler, Öğrenme, Lisan ve afazi, Zihin ve Beyin gibi konularda ülke çapında genel dinleyiciye yönelik konferans ve programlar düzenlemekte, bilimi ve özellikle de zor addedilen bilimsel konuları herkesin anlayabileceği anlatılara dönüştürme işi, zamanının çoğunu kaplamaktadır. “Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler” ve Değişen Be(y)nim adlı kitapların yazarıdır. 2013 yılında bir bilimsel anlatı ve araştırma merkezi olan [n]Beyin‘i kurmuştur ve halen [n]Beyin’de bilimsel kurul başkanlığı ve Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

İnsan bedeninin kara kutusu “beyin” ilk kez böylesine derinlikli deşifre ediliyor...

Beyin insana dair hangi sırları barındırır?

Bilinçaltımız bizi nasıl etkiliyor?

Beyin kapasitemizin ne kadarını kullanıyoruz?

Her yaşta daha zeki olmak için ne yapmalıyız?

Her insanın beyni parmak izi gibi eşsiz mi?

Kişiliğimizi beynimiz mi belirler?

İnsanoğlu neden şiddete meyilli? Linç nasıl bir ruh hali yaratıyor?

Psikopatlar nasıl bir beyin yapısına sahip?

Beyinle suça eğilim arasında bir bağlantı var mı?

Beyin büyük acılarla nasıl baş eder?

Kadın ve erkek beyni neden farklı? Âşık beyinde neler oluyor?

Yalan söylerken kendimizi nasıl ele veririz? Gözler hangi sırları açık eder?

Neden uyuyoruz? Rüya görüyoruz?

Zihnimizin gizli güçleri var mı?

Düşünce gücünü kullanmak mümkün mü?

İnançla beyin arasında nasıl bir ilişki var?

Bağımlılıktan kurtulmak neden bu kadar zor?

Beynimiz nasıl karar alıyor?

Sağlıklı bir beyin için nasıl beslenmeliyiz?

Yaşlanan beyinde neler değişir? Beynimizi sürekli genç tutabilir miyiz?


Destek Yayınları/Araştırma/280 syf./24 TL