BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.423,24
HABER /  MAGAZİN

Peker Açıkalın ateistlikten nasıl döndü?

Ünlü oyuncu Peker Açıkalın, 30 yaşına kadar ateist olduğunu söyledi.

Abone ol

Oyuncu Peker Açıklın, önce İncil’i ve Tevrat’ı okuduğunu belirterek Kuran’a gönülden inandığını ve değiştiğini belirtti.

Ünlü oyuncu Açıkalın, Hürriyet gazetesinden Ömür Gedik’e verdiği röportajda ilginç açıklamalarda bulundu. 

Gedik'in "Batıl inançların var mı?" sorusuna sanatçı, "Yok. Kaldı ki ben 30 yaşıma kadar ateisttim." diye cevap verdi.

KUR'AN'A GÖNÜLDEN BAĞLANDIM

"Ne değiştirdi seni?" sorusuna Açıkalın, böyle cevap verdi:

'30 yaşımdan sonra, bir anda doğanın bana fısıldayan bir varlık olduğunu keşfettim. Ve dedim ki “Bunun bir sebebi olması lazım”... Oturup İncil’i okudum, arkasından Tevrat’ı ve Kuran’ı... Gerçekten Kuran’a gönülden inandım.'

Peker Açıkalın telefon.png

GAFFUR TİPLEMESİ

-Gaffur, Türk... Erzurumlular Erzurumlu diyor, Erzincanlılar Erzincanlı, Niğdeliler Niğdeli. Güneydoğu’ya gittiğimde de herkes “Sen bizdensin” diyor. Gülcemal de aslında böyle bir tip. Köylü bir adamken miras kalıyor, şehre geliyor, bir avukatın yönlendirmesiyle holdingin başına geçiyor ama köyünü ve sevgilisini unutmuyor. Film bu, gayet basit.

Peker Açıkalın.png

PSİKOPAT MI DİYORLAR?

Ben 51 yaşındayım ama DNA yaşım 24. Beyin yaşı olarak da belki 14... Enerjimi tam yansıttığımda insanlar “Allah’ım bu adam acaba çılgın mı? Yoksa agresif mi, psikopat mı?” diye düşünüyor.

ASLINDA ÖLDÜM

2011’de kalp krizi geçirdim, ex oldum. İlk ex’im 19-20 saniye olmuş, ikincisi 1 dakikayı geçerken geri döndürmüşler. Ondan sonra kalp pili takıldı.

Peker Açıkalın.png

HAYATIMDA İNTERNETE GİRMEDİM

İnternete daha hayatımda girmedim. Teknoloji özürlüyüm ama bundan dolayı da mutluyum. Çünkü boş zamanlarımda resim yapıyorum. Canım sıkıldığında senaryo yazıyorum. Killi toprak bulduğumda heykel yapıyorum.