BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.506,85
HABER /  GÜNCEL

Pek Yakında'ya suç duyurusunda ilginç olay

Kural, "Pek Yakında" adlı filmde yer alan sigara ve alkol sahnelerinin, "uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirdiği" iddiasıyla, Cem Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunmuştu

Abone ol

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Bağımlılığa Hayır Derneği Başkanı ve İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural'ın Cem Yılmaz'ın "Pek Yakında" filmi için hazırladığı suç duyurusu dilekçesinde yer alan "filmde bağımlılığın özendirildiği" değerlendirmelerinin yer aldığı raporun sahibi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın üniversitelerinde görev yapmadığını bildirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, "Haberde adı geçen öğretim üyesi, üniversitemizde hiçbir zaman görev yapmamıştır. Söz konusu öğretim üyesi, İstanbul'daki bir başka devlet üniversitesinde görev yapmaktadır" ifadesine yer verildi.

Kural, "Pek Yakında" adlı filmde yer alan sigara ve alkol sahnelerinin, "uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirdiği" iddiasıyla, filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu Cem Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunmuş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu dilekçeye Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın, "filmde bağımlılığın özendirildiği" değerlendirmelerinin yer aldığı raporu da eklemişti.

Kural'ın dilekçesinde "Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Öğretim Üyesi" olarak geçen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın İTÜ Jeofizik Mühendisliği ve Maltepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümlerinde öğretim üyeliği yaptığı kaydedildi.