BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,05
ALTIN 2.324,50
HABER /  GÜNCEL

Patronun el ayaklarını bağladılar böyle gasp yöntemi görülmedi

BURSA'nın Orhangazi ilçesinde yaşanan soygun hayret ettirdi. Kendi patronlarını gasp etmeye çalışan 4 şüpheli Atatürk Havalimanı'nda yakalandı.

Abone ol

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde, çalıştıkları tarım ilaçları satan işyerinin sahibi Ekrem Sancar'ın (49) el ve ayaklarını bağlayıp üzerindeki çekler ile cebindeki paralarını gasp ettikten sonra yurt dışına kaçmak isterken Atatürk Havalimanı’nda yakalanan Azerbaycan uyruklu 4 şüpheli tutuklandı.

Orhangazi'de tarım ilaçları satan Ekrem Sancar bir süre önce kendisini Bilge Bağrol olarak tanıtan Azeri uyruklu Dılgam Baghirov işe aldı. Sancar, önceki gün kendisine ait arazinin ilaçlanması için Baghirov ile zeytin bahçesine gitti. Sancar, iddiaya göre, Baghirov’un "3 arkadaşım çalışmak istiyor. İş bulamıyor. Seninle görüşmek istiyor" teklifini kabul etti. Baghirov’un telefon ederek çağırdığı 3 kişi kısa sürede belirtilen yere geldi. Baghirov ve gelen 3 kişi, iddiaya göre Sancar'ı önce dövdü, sonra el ve ayaklarını bağlayıp cebindeki para, kredi kartı ve çeklerini aldı. Bu kişiler daha sonra da 10 ALL 09 plakalı kamyonetini gasp ettikleri Ekrem Sancar'ı, araca zorla bindirip mezbahane yakınlarında dere kenarına atıp kaçtı. Şifresini öğrendikleri kredi kartıyla ATM'den para da çeken 4 kişi, kamyoneti bırakıp taksiye binerek Orhangazi'den ayrıldı.

POLİS TAKSİ ŞOFÖRÜYLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Görenlerin haber vermesi sonucu hastaneye kaldırılan Sancar'ın ifadesini alap polis jandarma ile birlikte yaptığı çalışmada önce şüphelilerin bindikleri taksinin plakasını belirledi. Daha sonra cep telefonu ile konuştukları sürücüden, Atatürk Havalimanı'na yanaştıklarını öğrendi. Bunun üzerine havalimanı polisi uyarılınca 4 kişi yakalandı. Azeri Dılgam Baghirov ile birlikte yine Azeri uyruklu Mahal Ahmadov (26), Şhadat Bayramov (23) ve Rashad Valizade (23) Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından buradan teslim alınarak Orhangazi'ye getirildi.

4 şüpheli emniyetteki sorguları ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.