BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.428,90
HABER /  DÜNYA

Patriotlar aynı anda 50 hedefi vuruyor

Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği Patriotlar Almanya medyasında yer aldı

Abone ol

Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği Patriot hava savunma sistemi Almanya'nın Mecklenburg Vorpommern eyaletine bağlı Bad Sülze kenti yakınlarındaki askeri tesislerde medyaya tanıtıldı.

Yapılan toplantıda Patriotların nasıl çalıştığı konusunda uygulama yapıldı. Ayrıca Patriotların aynı anda 50 hedefi etkisiz hale getirdiği açıklandı.

Burada yerli ve yabancı gazetecilere Patriot hava savunma sistemi üzerine bir brifing verildi.

Türkiye'deki Alman askerlerinin komutanlığını üstlenecek olan Albay Marcus Ellermann, brifingte yaptığı açıklamada 2-9 Ocak tarihleri arasında 2 Patriot sisteminin Almanya'dan gemiye yükleneceğini ve 1 Şubat gibi Türkiye'de konuşlandırılmasının planlandığını belirtti.

Bir grup Alman askerinin şu anda Türkiye'de görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Ellermann, Patriotların komutasının, konuşlandırıldıktan sonra NATO'ya devredileceğini kaydetti.

PATRİOTLARIN NASIL ÇALIŞTIĞI KONUSUNDA UYGULAMA YAPILDI

Ellermann, Kahramanmaraş'ın kendileri açısından öne çıktığını dile getirdi.

Toplantıda, Patriot sisteminin nasıl çalıştığı konusunda uygulama da yapıldı.

Brifingte verilen bilgiye göre Patriot hava savunma siteminde radar, komuta aracı ateşleme merkezi ile roket rampası bulunuyor.

AYNI ANDA 50 HEDEFİ ETKİSİZ HALE GETİREBİLİYOR

Patriotlar aynı anda havada 50 hedefi gözetleyip etkisiz hale getirebiliyor. Dost ve düşman tanımı yapabilen Patriotlarda ayrıca modern uydu sistemi de yer alıyor. Türkiye'ye gönderilen Patriotların bir tanesinin pac 2 diğerinin ise pac 3 olduğu ifade edildi.