BIST 9.732
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.424,36
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

'Patlasanız da yerli otomobil yapılacak'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 'Birileri kıskansa da çatlasa da patlasa da yerli arabayı yapacağız' dedi.

Abone ol

Işık, Gebze Kent Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bu tabloyu görünce 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde yasaklanmış ve seçime girmesine izin verilmemiş genel başkanları Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları Gebze mitinginin aklına geldiğini söyledi.

O dönem 3 Kasım'dan önceki Gebze mitinginin yeni Türkiye'nin işaretini verdiğini ifade eden Işık, buradaki halkın Erdoğan'a gönlünü açtığını vurguladı. Bu topluluğun 1 Kasım seçiminde Ahmet Davutoğlu ile AK Parti'nin iktidarını muştuladığını dile getiren Işık, Kocaeli ve Gebze'nin AK Parti'ye her zaman güçlü destek verdiğini ifade etti.

Kocaeli'nin her zor süreçte millet iradesine sahip çıkanların yanında olduğunu söyleyen Işık, vatandaşların zor zamanlarda hep yanlarında olduğunu dile getirdi.

Işık, vatandaşların kendilerine sahip çıktığı için AK Parti'nin 13 yılda çok önemli hizmetler yaptığını belirterek, "Bunu en iyi bilen Kocaeli ve Gebze'dir. Yaptıklarımızı biliyorsunuz, görmeyenler Körfez Geçiş Köprüsü'nü görsün, gördüler mi? Kendi iradesiyle göremeyene kör denmez, gözü olduğu halde göremeyene kör denir. Allah şifalar versin. Kocaeli'nin çehresi değişti. Türkiye, 13 yılda önemli bir hamleyi yaptı ve Allah'a şükür namerde muhtaç olmaktan kurtuldu, siyasette de sosyal politikalarda da dış politikalarda da kendi iradesiyle ayakta duran bir ülke oldu. Yeni bir adım, hamle ve sıçrama için Gebze hazır mı? Kocaeli hazır mı?" şeklinde konuştu.

Kocaeli ve Gebze'nin artık yüksek teknolojinin de kalbi olacağını vurgulayan Işık, şöyle devam etti: "Bilişim Vadisi'nin inşaatı sürüyor. Gelecek yıl inşallah hayat başlayacak. Göreceksiniz Gebze ve Kocaeli dünyada da marka haline gelecek. Yerli otomobili Gebze'de, Kocaeli'de geliştiriyoruz. Birileri kıskansa da çatlasa da patlasa da yerli arabayı yapacağız. İnşallah Gebze'mize de İzmit'imize de metroyu getireceğiz. Sizler bu işlerin istikrar sayesinde yapıldığını, gayet iyi yapıldığını biliyorsunuz. Kim Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak istiyorsa başta terör örgütleri olmak üzere onların karşısında durmak bizim vazifemizdir. Birlik, beraberlik içinde 81 vilayetten ve gönül coğrafyamızdan genel insanlarımızın kardeşlik içinde yaşadığı Gebze ve Kocaeli'de önümüzdeki dönem yeni bir hizmet destanının yaşandığı bir dönem olacak."

"VATANDAŞLARA HİZMET ETMEK BİZE GURUR VERİYOR"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşlara hizmet etmenin kendilerine gurur verdiğini dile getirerek, 12 yıldır Kocaeli ve Gebze'ye hizmet ettiklerini söyledi.

Şehirleri 12 yıl öncesine göre çok daha yaşanılır ve sağlıklı hale getirdiklerini anlatan Karaosmanoğlu, partisinin tek başına iktidar olduğu için kente güzel hizmetler yapabildiklerini bildirdi.

Karaosmanoğlu, Gebze'de atık su arıtma tesisi yaptıklarını ve ilçenin sahillerinde vatandaşların artık denize girebildiğini kaydetti.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan da meydanda huzur, kardeşlik, birlik ve beraberliği bozmaya inat toplandıklarını, 78 milyonun bir ve kardeş olduğunu ifade ederek, bu meydanın partisinin tek başına iktidarını simgelediğini bildirdi.