BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.499,25
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Patlamada ölenler şehit sayılacak mı Kurtulmuş açıkladı

Ankara katliamında ölenler şehit sayılacak mı? Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, sivil şehit iddiasını yalanladı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Ben açıklamalarımda sivil şehit kavramını asla kullanmadım. Öyle bir kavram Bakanlar Kurulu tarafından da kullanılmamıştır" dedi. 

Kurtulmuş, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu'da, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

TERÖR MAĞDURLARININ MAĞDURİYETİNİN GİDERİLMESİNE İLİŞKİN YASANIN GEREĞİ YERİNE GETİRİLECEK

Bir gazetecinin Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamalarını hatırlatması üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Mesele şudur. Bakanlar Kurulunda tartışılan, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için daha önceki terör saldırılarında olduğu gibi 5233 sayılı terör mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin yasanın gereğinin yerine getirilmesi. Onlarla ilgili tazminatların yatırılması ve devletin desteğini ortaya koymak için Bakanlar Kurulunda karar alınmıştı. Bu kararla ilgili, ilgili kurulların tespitlerinden sonra ilgili bakanlık olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gereğini yerine getirecektir. Bizim söylediğimiz budur. Dolayısıyla bunun çarpıtılarak başka anlamlar yüklenecek şekilde ifade edilmesini de fevkalade yadırgadığımı, doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum."

Kurtulmuş, yasanın gereğinin yerine getirileceğini, devlet olma sorumluluğunun da bu olduğunu vurgulayarak, "Terörün ortaya çıkardığı mağduriyetleri gidermek için bu konuda mağdur olan vatandaşlarımızla ilgili gerekli tedbirler ve gerekli düzenlemeler alınacaktır" ifadesini kullandı. rumun hassasıyla bağdaşır bir tavır olarak görmüyoruz. İdari soruşturma devam ediyor. Ondan dolayı 3 emniyet müdürümüz açığa alınmıştır. Ayrıca devletin en üst düzey denetleme mekanizmaları harekete geçirilmiş, bununla ilgili en üstten en alt birime kadar kimde nerede hangi hata varsa, eksiklik ve kusur varsa bunlar ortaya çıkarılacak ve gereği yapılacaktır."