BIST 9.635
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.475,45
HABER /  GÜNCEL

Patlamada ölen annesinin tülbentini koklamadan uyuyamıyor

GAZİANTEP'te IŞİD'in canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden anne, geriye 4 yaralı çocuk bıraktı. 1 yaşındaki Esma bebek, anne kokusu almadan uyuyamıyor. Akrabaları Esma'yı uyutmak için yürek yakan bir formül buldu.

Abone ol

GAZİANTEP'te IŞİD'in canlı bomba saldırısının en küçük mağdurlardan bir yaşındaki Esma bebekin hikayesi yürek yakıyor. Annesi saldırıda ölen Esma Bebek, annesinin tülbentini kokluyor ve tülbent olmadan uyuyamıyor.

Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki akrabalarının düğün merasimine annesinin kucağında giden Esma Yağız, patlama anında annesini teröre kurban verdi, iki ablası ve bir ağabeyi ise yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı.

ANNESİ MEZARDA, ABLASI YOĞUN BAKIMDA

Ayağına şarapnel parçası isabet eden Esma bebek, annesiyle getirildiği hastanede sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından bir odaya alındı.

Babası, patlamada yaşamını yitiren eşinin cenaze işlemleri ve yoğun bakımdaki diğer kızının tedavisi için uğraşırken, Esma bebeğe, ilk gün hemşireler sahip çıktı.

HEMŞİRELER FARKETTİ

Olay gecesi yanında kimse olmadığı için saatlerce ağlayan bebek, annesinin tülbentiyle teselli edildi. İkinci gün hastaneye gelen yakınlarına emanet edilen bebek, annesinin kokusunun sindiği tülbenti koklayarak avunuyor.

TUBA HEMŞİRE SÜREKLİ ZİYARET EDİYOR

Esma bebeğin bakımını üstlenen akrabalarından Filiz Ayar, "Esma'yı kendi çocuklarımdan ayırmıyorum. Babası hem cenaze yerinde hem de yaralı çocuklarıyla ilgileniyor. Annesi öldüğü, kimsesi de olmadığı için ben bakıyorum. İlk etapta Esma'ya hastanede yönetiminin bilgisi dahilinde Tuba hemşire bakmış. Devamlı arayıp Esma bebeği soruyor. Hastanede olduğu zaman da gelip ilgilenmeye devam ediyor."

ANNESİ TÜLBENTE ALIŞTIRMIŞ

Hem ayağındaki yara hem de anne hasretiyle bebeğin sürekli ağladığına dikkati çeken Ayar, "Annesi tülbente alıştırmış. Ondan dolayı tülbent verince hemen susuyor yoksa ağlıyor. Tülbenti de alırsak uyumuyor. Tülbenti koyup öyle uyutuyoruz. Annesinden kalan hatırası. Allah sabır versin" diye konuştu.