BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,40
HABER /  GÜNCEL

Zafer Çağlayan o saati bakın nerden almış?

700 bin liralık saatiyle ülke gündeminden düşmeyen Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan'ın o saati aldığı yer ilk kez görüntülendi.

Abone ol

Zafer Çağlayan'ın tartışmaya yol açan 700 bin TL'lik saatinin üretici firması olan Patek Philippe'in satış merkezi Cenevre'nin en işlek noktasında bulunuyor.

Saatin parçalarının üretildiği fabrika ise yine Cenevre içinde. Firma müşteri gizliliği ve satış firma prensibi gereği satış merkezinde çekim yapılmasına izin vermiyor. DHA muhabiri içi adeta bir banka gibi korunan o satış merkezini dışarıdan görüntüledi.

Firma 1892'de Cenevre'de kuruldu ve o günden bu yana yönetimi babadan oğula devam ediyor.

İsviçre'nin en eski saat firmalarından olan Patek Philippe özellikle saat üzerine işlenen mücevherlerle tanınıyor.

RANDEVU İLE TANITIM YAPIYOR 

Ana parçaları fabrikada üretilen saatler, alanında uzman ekipler tarafından el ile monte edilip, lüks süslemeleri yapılıyor. Saatler hareket üzerine kurulan, pilsiz saatler. Firma ülkenin en tanınmış mücevher saat üreticilerinden.

Firma belirli sayıda ürettiği saatleri, önemli müzayede ve fuarlarda sergilerken, satış için satış merkezinde müşterileri ile randevu ile tanıtım yapıyor.

byk.20140509190233.jpg 

Firmanın en önemli saat modellerinden, 2002'de imal ettiği "World Time" modeli üzerinde 33 pırlanta işli olan erkek saati 4 milyon 26 bin 524 Dolar'a satıldı.

İsviçre saat sanayinin başında gelen firmalarından Patek Philippe en çok ihracatı Amerika ve Arap ülkelerine yapıyor. Ticari yetkililer İsviçre saat ihracatının yüzde 45'ini bu firmanın gerçekleştirdiğini ifade ediyor. İsviçre içinde bu firmadan alışveriş edenleri İsviçre'nin zenginlerinin yanında yurt dışından gelen zengin ve varlıklı turistlerin uğrak yeri olduğu da ifade ediliyor.

FİRMA SAHİPLERİ ÜLKENİN VERGİ REKORTMENİ 

Firma sahipleri ülkenin vergi rekortmenleri arasında ilk 10 sırasında yer alıyor. Tartışmalara neden olan saat ise firmanın 5101P modeli serisinden.