BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,31
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Şahin 'taklacısını' buldu bile!

Gündemi meşgul eden "takla" olayıyla ilgili olarak bakın Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu neler söyledi.

Abone ol
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Erzurum'daki taklacısını buldu! Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Bakan Şahin'in yanlış anlaşıldığını söyleyerek, vatandaşın atamadığı taklaya talip oldu. İşte AK Partili Belediye Başkanı Sertoğlu'nun ilginç Bakan Şahin savunması;

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in ilçedeki karşılama töreninde bir vatandaşla yaşadığı diyalogun yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını söyledi.

Karşılama töreninde Bakan Şahin'in hemen yanında bulunduğunu belirten Sertoğlu, karşılama esnasında ''cambaz'' kelimesinin yanlış anlaşıldığını ifade etti. Bakan Şahin'in ilçeye geleceğini bir gün önceden bildiklerini ve gerekli hazırlıkları yaptıklarını anlatan Sertoğlu, şöyle konuştu:

''Bakanımızı bayram havası içerisinde karşılamaya çalıştık. Bakanımız vatandaşla görüşürken çok sıcak diyaloglar oluştu. Herkesle sırayla tokalaşırken, mevzusu geçen Mustafa Buğaçayır dediğimiz arkadaş, ilçemizde hayvan alım satım işiyle uğraşıyor. Sayın bakanımız, Buğaçayır ile tokalaşmaya geçerken arkadan vatandaş 'Cambaz Mustafa' diye seslendi. Bakanımız da cambazı yanlış algılayınca olan oldu.''

Olayın bundan ibaret olduğunu, başka yönlere çekilmemesi gerektiğini belirten Sertoğlu, ''Bizim geleneğimizde var. Matemli günümüzde ağlarız, düğünümüzde oynarız. Bu kadar başarılı değerli bir bakanımız bizim ilçemize teşrif etmişse ben o günü bayram sayarım'' dedi.

"BAKAN BURAYA GELSE TAKLA ATARIM"

Başkan Sertoğlu, yaşanan olayın büyütülecek bir şey olmadığını, konunun başka taraflara çekilmeye çalışılmasının yanlış olduğunu söyledi.

''Biz ilçemize İçişleri Bakanlığı'ndan gelen yatırımların yazılmasını arzu ederiz'' diyen Sertoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Mesela şimdi ilçemizde yeni emniyet sarayı yapılacak, proje aşamasında, zemin etütleri yapıldı. Yeni kaymakamlık lojmanları yapılacak. Hükümet konağına tadilat için 200 bin lira para çıktı. Bunlarla ilçemizin gündeme gelmesini arzu ederken cambaza takıldık kaldık. Bu kadar başarılı bir bakanın böyle bir şeyle gündeme gelip gündemi meşgul etmesine ben açıkçası bu ilçenin belediye başkanı olarak üzüldüm. Bakanımız buraya gelse ben de oynarım, takla atabilirsem ben takla da atarım.''