BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,72
HABER /  GÜNCEL

'Pasaportsuz Yezidiler geri çevriliyor'

Sezgin Tanrıkulu, "Yanı başımızda katliama maruz kalmış bu insanlar pasaportu olmadığı için ülkeye girişlerine izin verilmiyor dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, IŞİD saldırılarından kaçan Yezidilere ilişkin, "Yanı başımızda katliama maruz kalmış bu insanlar pasaportu olmadığı için ülkeye girişlerine izin verilmiyor. Vahşetten kaçan insanlar nasıl yanlarına pasaport alabilir? Bu nedenle kapı açılmalıdır" dedi.

Aralarında CHP Genel Başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba ile CHP Manisa Milletvekili, genel sekreter yardımcısı Özgür Özel, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu CHP heyeti, Silopi ilçesine 3 kilometre uzaklıktaki deprem konutlarına yerleştirilen Yezidi aileleri ziyaret etti.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, tarih boyunca Yezidilerin defalarca soykırıma uğradığını belirterek, dayanışma içerisinde olmak için Yezidileri ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Tanrıkulu, IŞİD'in Irak'ta büyük bir katliam gerçekleştirdiğini anımsatarak, şöyle konuştu:
"Ben burada hükumetin aldığı tutumu kınıyorum. Yanı başımızda katliama maruz kalmış bu insanlar pasaportu olmadığı için ülkeye girişlerine izin verilmiyor. Vahşetten kaçan insanlar nasıl yanlarına pasaport alabilir? Bu nedenle kapı açılmalıdır. Herkes bu halkla dayanışma içerisinde olmalıdır. İsteyen bütün yurttaşlarımız burada insani koşullarda yaşamlarını sürdürmeye devam etmelidir. Bunu Türkiye sağlamalıdır. Bu kadar büyük imkanlara sahip olan devletin yardımlarını Yezidi halkına yapmamasını şiddetle kınıyorum."

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise daha önce Saddam Hüseyin'in Halepçe'de yaptığı katliam sonucu yurtlarını terk eden mağdur insanların Türkiye'ye geldiğini hatırlatarak, "Onlara kapılarımızı açtık. Bugün de Yezidi kardeşlerimize gereken yardımı yapacağız. Beşiktaş Belediyesi olarak yardımlarımız devam edecek" diye konuştu.
Heyet daha sonra beraberinde getirdiği yardım malzemelerini ilgililere teslim etti.