BIST 9.538
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.486,27
HABER /  GÜNCEL

Paşakapısı taşındı!

Paşakapısı'nda bulunan kadınlar, Bakırköy Kadın ve Çocuk cezaevine getirildi

Abone ol

1928'den bu yana birçok tutuklu ve hükümlüye ev sahipliği yapan Paşakapısı'nda artık kadınlar olmayacak. Paşakapısı cezaevi bundan sonra 'memurlar koğuşu'nda bulunan polis ve bürokrat gibi tutuklu ve hükümlülere ev sahipliği yapacak.

Kadınlar taşındı

Sabah saatlerinde cezaevi araçlarına bindirilen tutuklu ve hükümlüler, Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'ne götürülmek üzere yola çıktı. Tutuklu ve hükümlüleri taşıyan 10 adet cezaevi aracı, Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'ne geldi. Kadın mahkumlar, modern bir görünüme kavuşan Bakırköy Cezaevi'nde 12'şer kişilik 38 ünite, üçer kişilik 2 ünite, 44 adet de tek kişilik odalarda kalacak. Tenis gibi sporların dahi yapılabileceği oldukça modern spor salonuna da sahip olan cezaevi, artık İstanbul'daki kadın tutuklu ve hükümlülerin yeni adresi olacak.



PAŞAKAPISI ARTIK MEMURLAR CEZAEVİ

Tarihi Paşakapısı Cezaevi ise, yine cezaevi olarak faaliyetlerine devam edecek. Paşakapısı'nda artık 'memurlar koğuşu'nda bulunan polis ve bürokrat gibi tutuklu ve hükümlüler kalacak. 1799 yılında Osmanlı padişahı 3. Selim tarafından av köşkü olarak yaptırılan Paşakapısı Cezaevi'nde bugüne kadar birçok ünlü kaldı. 'Rulet Operasyonu' soruşturması çerçevesinde tutuklanan manken Tuğba Özay da, Paşakapısı Cezaevi'nde 167 gün yattıktan sonra tahliye olmuştu. Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol da, tututlanmasının ardından önceki gün Paşakapısı Cezaevi'ne konmuştu.




kaynak: gazeteport