BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.428,14
HABER /  GÜNCEL

'Partili İmam' dönemi başlayacak mı? Karar bugün...

İmamların partili olabilmesinin yolunu açacak itiraz bugün karara bağlanacak. Diyanet İşleri personeli için 'siyasetle ilgilenme yasağı' düzenlemesinin iptali başvurusu, bugün Anayasa Mahkemesi'nin gündemine olacak.

Abone ol

Partili Cumhurbaşkanı, partili hâkim uygulamaları gündemdeki yerini korurken Anayasa Mahkemesi (AYM) “partili imama vize”yi görüşecek. Diyanet İşleri personeli için “siyasetle ilgilenme yasağı” düzenlemesinin iptali başvurusu, bugün AYM gündemine gelecek. İptali istenen düzenleme, imamların “siyasi partileri veya onların tutumlarını övmesi ve yermesi”ni yasaklıyor.

AYM 'ESASTAN' GÖRÜŞECEK: Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, bugün kritik bir yasa iptalini esastan görüşecek. Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilat yasasının tüm Diyanet personeli için getirilen “siyasetle ilgilenme yasağı” düzenlemesinin iptali için yapılan başvuru genel kurul gündemine gelecek. Eskişehir 2. İdare Mahkemesi tarafından anayasaya aykırı olduğu gerekçesi ile iptali istenen düzenleme, imamların ‘siyasi partilerin herhangi birini veya onların tutum ve davranışını övmesi ve yermesi’ni yasaklıyor. Bu hareketi tahkikatla sabit olanlar ihraç ediliyor.

PARTİLİ İMAM DÖNEMİ BAYŞLAYACAK: Partili Cumhurbaşkanı, partili hâkim, partili savcı uygulamaları Türkiye’nin gündemindeki yerini korurken, AYM düzenlemeyi iptal ederse, imamlar hem siyasetle ilgilenecek, hem de Devlet Memurları Yasası’na göre sadece terfileri durdurulacak.