BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.492,07
HABER /  GÜNCEL

Partilerin son oy oranı ne Argetus son seçim anketleri oy dağılımı

24 Haziran genel seçimlerine artık sadece sayılı günler kaldı. Pazar günü milyonlarca seçmen sandık başına gidip oyunu kullanacak. Peki son seçim anketlerine göre cumhurbaşkanı seçiminde ve parti seçiminde kim önde? İşte Argetus Araştırma Şirketi'nin kamuoyuna sorduğu son seçim anketi sonuçları ve oy dağılımları...

Abone ol

Son seçim anketleri, 2018 genel seçim anketleri son oy dağılımı nasıl, hangi partinin oyu ne kadar, cumhurbaşkanlığı seçiminde kim kaç puanlar önde görülüyor? 2018 genel seçime sayılı günler kala son oy durumları internethaber'de.

24 Haziran erken seçimlerine sayılı günler kala, anket firmaları yaptıkları kamuoyu araştırmaları ile sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor. Peki 24 Haziran seçimleri için güncel seçim anketi sonuçlarında son durum nasıl? Son seçim anketleri ne diyor? 

Cumhurbaşkanlığı için aday olan isimler Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Doğu Perinçek'in güncel oy tahminlerini seçim anketleri üzerinden hep birlikte görelim. Argetus Araştırma Şirketinin yaptığı son 24 Haziran 2018 seçim anketlerini hep birlikte inceleyelim.

Araştırma 22-31 Mayıs’ta 34 ilde 3 bin 360 kişi ile gerçekleştirildi. Argetus’un araştırmasına göre, oyların yüzde 50,1’ni alan, Recep Tayyip Erdoğan’ın oylarını arttıramaması halinde cumhurbaşkanlığı seçimin ilk turda sonuçlanması adeta bıçak sırtında gözüküyor. Erdoğan’ın oylarında düşüş olursa seçimin ikinci tura kalma ihtimali yüksek. HDP’nin barajı aşması durumunda ise Cumhur İttifakının TBMM’deki çoğunluğu sağlaması kolay olmayacak.