BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  GÜNCEL

Parkı yıkan CHP'li başkan seçimden korktu!

Beşiktaşlılar'ın Abbasağa Parkı'nda başlattıkları isyan işe yaradı. Ünlü ünsüz onlarca kişi parkta inşaata izin vermedi.

Abone ol

Beşiktaş Abbasağa Parkı'na kafe yapmak isteyen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, seçimlerde oy kaybetme korkusuyla kararı erteledi.

Murat Hazinedar, Parkla ilgili kararı seçim sonrası verileceğini açıkladı. Hazinedar, parkta protestoda bulunanların ise mahalleli olmadığını ileri sürdü.

Beşiktaş'ta Abbasağa Parkı'na dün belediyeye ait bir iş makinesinin girerek yapılacak kafe inşaatı nedeniyle spor aletlerini sökmesi mahalle halkının tepkisini çekmişti. Parka gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da mahalleliden tepki görünce çalışmalar durmuştu. Mahalleli ve kent dayanışması gruplarının akşam forum düzenlediği ve nöbet başlattığı Gezi Parkı eylemleri sonrasında düzenlenen forumlara ev sahipliği yapan parka yapılacak kafe inşaatı seçime kadar durduruldu.

abbasaga.jpgİSYAN ÇIKINCA HALKI HATIRLADI 

Kararı Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar katıldığı CNN TÜRK yayınında açıkladı. Hazineder, "Şu anda bunu durdurduk, halkımızın hassasiyetlerini dikkate almak zorundayız. Arkadaşlarımızla birlikte çalışıp, seçimden sonra bu konuda, belki demokratik katılıma dair örnek oluşturacak bir halk oylaması, referandum, plebisit yapabiliriz. Seçime kadar durdurulmasının nedeni de burada kötü niyetli insanlar bunu seçim ortamında kullanmaya çalışabilirler. Biz sonuç olarak durdurduk" dedi.

KÜÇÜCÜK BİR KAFE

CNN TÜRK spikeri Başak Şengül'ün sorularını yanıtlayan Hazinedar, Abbasağa Parkı'na yapılacak kafenin kendi projesi olmadığını, başkan olduğu dönemde muhtarlar ve halkın katılımıyla yapılan toplantılarda, halk tarafından talep edildiğini söyledi. Bu toplantılara ilişkin kamera kayıtlarının da kendisinde bulunduğunu ifade eden Hazinedar, "Bunları basına da dağıtacağım. Halkımız bu toplantılarda benden bir kafe istedi. Üstelik yeşil alana da değil, beton alana yapılacak. Yeşile dokunmuyoruz. Metal spor aletlerinin olduğu alana yapılacak. Spor aletlerini de koruyoruz, onları da kaydırıyoruz. Beton bir alana, yanları camdan olan, küçücük çardak biçiminde bir kafe yapıyoruz. Bu 50-85 metrekare arasında bir kafe olacak" diye konuştu.

SEÇİM KORKUSU DURDURTTU

Kafenin yapılması konusunda halkın ısrarı olduğunu ileri süren Hazinedar, aksi halde bu tür icraatlara imza atma taraftarı olmadığını söyledi. Parkta toplanarak tepki gösterenlerin mahalle halkı olmadığını söyleyen Hazinedar, şöyle konuştu:

"Mahallelinin dediniz bu çok önemli. Bir, Beşiktaş, İstanbul'un kalbi, bu nedenle sadece mahalleliyle ilgili değil. Bunu da saygıyla karşılıyorum. Orada dün eylemde bulunanların bir kısmı mahalle dışından. Onların bile duyarlılıklarına karşılık verdim. Kalktım gittim, tepkilerine rağmen, dedim ki, 'Bir dakika bu halkın talebiyle oluştu'. 'Efendim biz de halkız' dediler. Doğru. Ama bana gelen taleplere duyarlı olmak zorundayım. Burada maksatlı olarak, bazı insanlar bizim için çok önemli, değerlerimizi temsil eden, son dönemde yaşanan kamplaşmanın açıkçası simgesi haline gelen, yeşile dair hassasiyetin simgesi olan Gezi ile karşılaştırıyorlar. Burada yeşile bir santimetrekare dokunuş yok. Tamamen betona yapılıyor. Bakın betonu ahşap malzemeyle kapatıp üzerini sarmaşık yapıp yeşile uygun hale getiriyoruz. Şu anda bunu durdurduk, halkımızın hassasiyetlerini dikkate almak zorundayız. Arkadaşlarımızla birlikte çalışıp, seçimden sonra bu konuda belki demokratik katılıma dair örnek oluşturacak bir halk oylaması, referandum, plebisit yapabiliriz."
252.20150508174744.jpg

"HALKIN KARARINI SORMAK ZORUNDA DEĞİLİM"

Parkta kafe inşaatına tepki gösteren halkla tartışması sırasında kameralara yansıyan "Halkın kararını sormak zorunda değilim" sözleriyle ilgili de açıklamada bulunan Hazinedar, "Çok üzüldüm. Ben halkın bu noktadaki taleplerini soran birisiyim. Orada söylediğim şudur: Bazen her konuda oylama yapamayabiliriz ama hiç şüphesiz halkın yazılı olarak bu taleplerini aldım ve bu talepler doğrultusunda ve mevcut yeşil yapıyı da güçlendirerek yapıyoruz. En önemlisi de bu" dedi.

"KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLER SEÇİM ORTAMINDA KULLANABİLİR"

Abbasağa Parkı'na kafe yapılmasında bir rant söz konusu olmadığını ifade eden Hazinedar, "Her hangi birisine ya da işletmeye verdiğimiz yok. Biz kamu işletmesine dikkat ediyoruz, işletmesini kendimiz yapıyoruz. Bu tür suçlamalar sosyal medyada yapılan dezenformasyonlar açıkçası doğru şeylere hizmet etmiyor ama biz ısrarla inatla her türlü saldırıya cevap vermeye çalışacağız. Beşiktaş İstanbul'un kalbi, özgürlükçü sosyal demokrasinin merkezinden halkımızın bütün duyarlılıklarına karşı en yüksek hassasiyeti elden bırakmayacağız. Seçime kadar durdurulmasının nedeni de burada kötü niyetli insanlar bunu seçim ortamında kullanmaya çalışabilirler. Biz sonuç olarak durdurduk" diye konuştu.

Hazinedar, ortak hassasiyetleri duyarlı bir yöneticilik yapmaya çalıştığını ifade ederek, "Halkımız bilsin ki istemedikleri hiçbir şeye imza atmayacağım" ifadesini yineledi.