BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.497,93
HABER /  DÜNYA

Paris'te saldırı Derginin son karikatürü

Fransa'da silahlı saldırıya uğrayan mizah dergisi Charlie Hebdo, bir saat önce IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin olduğu bir karikatür yer aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Fransa Paris'te silahlı saldırıya sonrası 12 kişinin yaşamını yitirdiği mizah dergisi Charlie Hebdo'nun saldırıdan bir saat önceki son karikatürü saldırının sebebi ve faillerine ilişkin bağlantılarla ilgili birtakım şüpheler uyandırdı.

Siyasi hicivleriyle Paris basınında oldukça yaygın bir dergi olan Charlie Hebdo'nun, saldırıya uğramadan 1 saat önceki Twitter paylaşımı, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti lideri Ebubekir el-Bağdadi'yi hicveden bir karikatür idi...

"BAĞDADİ" KARİKATÜRÜNDE NE VARDI?

12 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 kişinin yaralandığı saldırıdan bir saat önce paylaşılan karikatürün üst kısmında "Bu arada, en iyi dileklerimizle" yazıyor. Karikatürde Bağdadi'nin “ve bilhassa da sağlık!” dediği görülüyor.

charlie-hebdo-paris-saldiri-karikatur.20150107144057.pngDERGİNİN SON KAPAĞINDA 'RAMAZAN' VURGUSU

Charlie Hebdo, bugün çıkan son sayısının kapağında Fransız yazar Michel Houellebecq'e yer vermişti.

Yazar, üç haftadır Fransa'da büyük tartışma yaratan ve bugün kitapçılarda yer alacak Soumission (İtaat) isimli romanında 2022 yılında Elysee Sarayı'na Müslüman bir cumhurbaşkanının seçilmesini konu ediyordu.

charlie-hebdo-karikatur-paris-saldiri.20150107144033.png 

"2005'TE DİŞLERİMİ KAYBEDERİM, 2022'DE DE ORUÇ TUTARIM"

Dergi de bugünkü kapağında yazarın fotoğrafına yer vererek "Sihirbaz Houellebecq'in tahminleri: 2015'te dişlerimi kaybederim, 2022'de de oruç tutarım" ifadelerini kullanmıştı.

DAHA ÖNCE HZ MUHAMMED İLE İLGİLİ KARİKATÜR DE YAYINLAMIŞLARDI

Saldırıya uğrayan Charlie Hebdo dergisi, sol-anarşist eğilimiyle biliniyor. Dergi, İslam ve Musevilik hakkında yayınladığı sert karikatürlerle tanınıyor. Charlie Hebdo dergisinin editörü Stéphane Charbonnier, "Fransa'da herkesin karikatürünü yapabiliriz. Fransa'da din bir düşünce olarak algılanır. Bu yüzden Karl Marx'ın karikatürünü yapabileceğim gibi Hz Muhammed'in de yaparım" demişti.

HZ İSA'YI DA Ti'YE  ALMIŞLARDI

Sivri çalışmalarıyla bilinen ve siyasi hicivlere sık sık yer veren dergi, Hz İsa'yı ve doğumunu ele alan karikatürler de yayınlamıştı. İşte onlardan biri...

 
charlie-hebdo-paris-saldiri-karikatur2.png