BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Paris'te polisten kaçan silahlı soyguncular teslim oldu

Fransa'nın başkentinde rehin aldıkları bir kişi ile polisten kaçan mücevher hırsızı silahlı iki kişinin, polisle çatışmaya girdikten sonra rehin aldıkları kişiyi salarak teslim oldukları bildirildi.

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'in sokaklarında rehin aldıkları bir kişi ile beraber polisten kaçan iki silahlı soyguncu teslim oldu.

Şehrin ünlü alışveriş noktalarından biri olan Champs Elysees yakınlarındaki Cartier mücevher dükkanını soyan iki adam, motorsikletle kaçtı. Polisin kendilerini takip etmesi ile beraber soyguncular bir berber dükkanındaki kişilerden birini rehin alarak kaçmaya devam etti.

Yetkililer soyguncuların mücevher dükkanının dışında polisle silahlı çatışmaya girdiklerini, çatışma esnasında dükkanda çalışanlardan birini kendilerine siper ettiklerini ve daha sonra kaçarak kovalamacayı başlattıklarını söyledi.

Rehin aldıkları kişiyi bırakan soyguncular daha sonra teslim oldu.

Fransa son yıllarda başka soygunlara da sahne oldu.

Geçen yaz Cannes'daki Carlton Otel'inden 138 milyon dolar değerinde değerli taşlar çalınırken, başka bir soyunda yaklaşık 2.5 milyon dolarlık mücevharat ve saat çalındı.

Yine geçen yıl, Pembe Panterler olarak bilinen bir hırsızlık çetesinin üyeleri Fransa'nın güneyinde yakalandı.

Çoğunluğu Balkan asıllı üyelere sahip, uluslararası bir mücevherat hırsızlığı çetesi olan Pembe Panterler cüretkar soygunları ile ün salmıştı.

Çetenin son 10 yılda 312 milyon dolar değerinde değerli taş çaldığıı tahmin ediliyor.