BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  DÜNYA

Paris'te çatışma çıktı: 2 polis öldü

Fransa'nın başkenti Paris'te uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Olayda iki polis hayatını kaybederken, saldırganlardan biri öldürüldü. Fransız polisi, 'terör saldırısı' açıklaması yaptı.

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'te silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis hayatını kaybetti, 1 polis yaralandı. Polisle çatışmaya giren iki saldırgandan biri öldürüldü. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, saldırının terörle bağlantılı olduğunu açıkladı. Saldırıyı DAEŞ terör örgütü üstlendi.

Fransa'nın başkenti Paris'in en önemli caddelerinden Champs Elysees'te dün gece polise silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda iki polis hayatını kaybetti, bir polis yaralandı. Fransa polisinin yaptığı açıklamada, "İki saldırgandan biri çatışmada öldürüldü" denildi.

Öldürülen saldırgan daha önce radikal dinci olarak fişlendiği ortaya çıktı. Polis, öldürülen saldırganın evinde arama yapıyor.

Paris saldırısından ilk görüntüler

 Champs Elysee Caddesi araç trafiğine kapatılırken, polis tarafından vatandaşların bölgeden uzak durması istendi. Fransa terörle mücadele şubesi, soruşturma başlattı.

OPERASYON BAŞLADI

Polis Champs Elysees bulvarını da yaya ce araç trafiğine kapattı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri operasyon başlattı.

FRANSA'DA 3 GÜN SONRA SEÇİM VAR

Fransa’da 2017 seçimler yılı olacak. 66 milyon nüfuslu ülkede 43 milyon seçmen sandık başına giderek önce cumhurbaşkanını, ardından da milletvekillerini seçecek. 23 Nisan ve 7 Mayıs tarihleri arasında cumhurbaşkanlığı seçimleri, 11 ve 18 Haziran’da ise milletvekili genel seçimleri için yaklaşık 43 milyon seçmen oyunu kullanacak.

SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. Terör örgütünün açıklamasında saldırının "Belçikalı" olarak bilinen Ebu Yusuf isimli militan tarafından düzenlendiği belirtildi.

HOLLANDE: TERÖRİST EYLEM OLDUĞUNA İŞARET EDİYOR

Olayın ardından bölgenin güvenlik koridoruna alındığını ve bölgedeki insanların tahliye edildiğini anlatan Hollande, "Olayla ilgili ilk bilgiler, olayın bir terörist eylem olduğuna işaret ediyor." ifadesini kullandı. Paris Savcılığı Terör Ofisi'nin konuyla ilgili soruşturma başlattığını aktaran Hollande, saldırganın amacı konusunda ve saldırgana yardım eden kişiler olup olmadığı yönünde, araştırma yapıldığını vurguladı.

Ülkedeki bütün güvenlik birimlerinin birlik içinde hareket ettiğine işaret eden Hollande, cumhurbaşkanı seçimi süreci içerinde bulunulduğu için aşırı ölçüde dikkatli olduklarını kaydetti.

BU PAZAR SEÇİM VAR

Öte  Fransa'da  23 Nisan Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen öncesinde saldırının gerçekleşmesi dikkat çekti.

1.5 YILDIR OHAL DEVAM EDİYOR

Paris'te Kasım 2015 yılında meydana gelen eş zamanlı saldırıların ardından ülke genelinde OHAL ilan edilmiş, o günden sonra da OHAL durumu her seferinde uzatılmıştı. Bu nedenle Champs Elysees gibi turistik merkezlerde çok sayıda polis ve asker gruplar halinde güvenlik tedbiri alıyor.

SALDIRGANIN EVİ ARANIYOR

Paris polisi, ölen saldırganın Paris'in doğusunda bulunan evini arıyor. Ölen saldırganın güvenlik güçleri tarafından zaten takip edilen bir isim olduğu belirtiliyor.

Bir görgü tanığı verdiği ifadede "Kırmızı ışıkta duran araçtan inen bir saldırgan elindeki kalaşnikof tüfekle polise ateş açmaya başladı" dedi.

TURİSTLERE OTELLERİNE GERİ DÖNMESİ ÇAĞRISI YAPILDI

Arc de Triomphe ve Tuileries Gardens arasındaki bölge güvenlik araçlarınca kapatıldı. Turistlerin otellerine geri dönmesi çağrısı yapılıyor.

TRUMP'TAN KINAMA MESAJI

ABD Başkanı Donald Trump, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, Paris'in Şanzelize Caddesi'nde meydana gelen saldırıyı kınayarak, "Fransa ve halkına başsağlığı diliyorum. Bu korkunç bir şey. Başka bir terör saldırısına benziyor. Güçlü ve tedbirli olmalıyız" ifadelerini kaydetti.