BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,70
HABER /  DÜNYA

Paris'te bıçaklı saldırı dehşeti! Saldırgan kim çıktı? son durum ne?

Fransa'nın başkenti Paris'te bıçaklı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. En az sekiz kişi de yaralandı. Polis saldırganı öldürdü. Saldırgan Çeçen uyruklu DEAŞ üyesi çıkarken, anne ve babası gözaltına alındı...

Abone ol

Paris'te gerçekleşen bıçaklı saldırıda ikisi ağır sekiz sekiz kişi yaralandı. En az 2 kişi ise hayatını kaybetti. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenirken saldırganın 1997 Çeçenistan doğumlu bir şahıs olduğu ifade edildi. Reuters haber ajansı, Fransız polisinin saldırganın anne ve babasını sorgulamak üzere gözaltına aldığını duyurdu.

Restoranlar, barlar ve tiyatro binalarıyla çevrili Opera Garnier bölgesinin, haftasonu olduğu için olay sırasında oldukça kalabalık olduğu belirtildi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Fransa bir kez daha kan ile bedel ödedi ancak özgürlüğün düşmanlarına teslim olmayacağız” açıklamasında bulundu.

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Polisin soğukkanlı müdahalesi, saldırganı etkisiz hale getirdi” dedi. Polis bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken olayla ilgili terör soruşturması başlatıldı.

VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ... İçişleri Bakanı Gerard Collomb, güvenlik güçlerini anında müdahale ve soğukkanlı tavırlarından dolayı kutladı. Kamu yayıncısı France Info kanalı, saldırganın polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Saldırganın kimliğiyle ilgili bilgi verilmezken, Paris Savcısının basın toplantısı düzenleneceği belirtildi

DEAŞ ÜSTLENDİ... AP'de yer alan habere göre bıçaklı saldırıyı DEAŞ üstlendi. IŞİD, saldırıyı üstlendiğine dair bir bildiri yayınladı. Yerel basında çıkan haberlere göre; örgüte yakın kaynaklar, saldırganın IŞİD'in askeri olduğunu ve Irak, Suriye'deki bombalamalara karşı bu saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

ANNE VE BABASI GÖZALTINDA... Fransız polisinin saldırganın anne ve babasını sorgulamak üzere gözaltına aldığını duyurdu.

SON 3 YILDA 245 TERÖR KURBANI... Fransa son yıllarda, birçok kez radikal dinci terör saldırılarının hedefi olmuştu. Son 3 yılda meydana gelen terör saldırılarında, ülkede 245’ten fazla kişi yaşamını yitirdi.