BIST 9.590
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,28
HABER /  GÜNCEL

Paris’te 30 Ağustos resepsiyonu

Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak amacıyla resepsiyon düzenlendi. <br/>Paris Büyükelçiliği rezidansın...

Abone ol

Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak amacıyla resepsiyon düzenlendi.
Paris Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen resepsiyonun ev sahibi olan Büyükelçi Hakan Akil ile Askeri Ateşe Turgut Çelebi konukları kapıda karşıladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yılı kutlamalarının hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle Paris’teki dış temsilciliklerin kapalı olacağı düşüncesiyle bir gün öne alınarak 29 Ağustos Cuma günü düzenlenen resepsiyona, Paris’te görevli çeşitli ülkelerin askeri ateşeleri ve eşleriyle İtalya’nın Paris Büyükleçisi ile Paris’teki akademisyenler ve iş çevreleri ile Türkiye’nin OECD Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende, Türkiye’nin UNESCO Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, Paris Başkonsolosu Turgut Kural ile Konsolos Müslüm Aygün ve Paris ve çevresindeki Türk Dernekleri temsilcileri katıldı.
Davetliler için Paris Büyükelçiliği’nin yanı sıra rezidansın bahçesi de açıldı. Büyükelçiliğin aşçısının hazırladığı Türk mutfağına has yiyecekler ile içeceklerin misafirlere ikram edildiği resepsiyonda özel olarak bahçeye kurulan döner kebap tezgahından döner kebap servisi yapıldı. Tezgahı ziyaret eden Hüseyin Avni Botsalı, eline döner bıçağını alıp dostları için döner kesip servis yaptı.
(İHA)