BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  GÜNCEL

Paris suikastlerine cemaat soruşturması!

Paris'te üç PKK'lı kadının öldürülmesinden yargılanan Ömer Güney'in Türkiye'deki bağlantıları tekrar mercek altına alınıyor. Soruşturmanın, Cemaat tasfiyelerinin ardından yeniden açılması dikkat çekti.

Abone ol

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te üç PKK’lı kadın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’i öldürmekten tutuklanan Ömer Güney’in dosyası, emniyette 17 Aralık’ta başlayan değişim ve tasfiyelerin ardından yeniden açıldı.

PARİS SUİKASTLERİNE CEMAAT SORUŞTURMASI

17 Aralık sonrası AK Parti Hükümeti, “paralel yapı” yani Cemaat'le mücadele ettiğini belirterek Emniyet'te ve yargıdaki birçok ismi görevden almış; yerine yeni isimler atamıştı. Cemaatin Türkiye ve uluslar arası alandaki örgütlenmesine dair soruşturmalar başlatılmıştı. Paris cinayetiyle ilgili soruşturmanın, Cemaat tasfiyelerinin ardından yeniden açılması dikkat çekti.  

ANKARA'DA KİMLERLE GÖRÜŞTÜ? TALİMATI KİMDEN ALDI?

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre; Türkiye’de başlatılan soruşturmada tam ismi Ömer Ziya Güney olan zanlının, bir yılda Türkiye’ye 13 kez giriş-çıkış yaptığı belirlenmişti. Sabıkası ve hiçbir suç kaydı bulunmayan Güney’in Türkiye’ye gelişlerinde kimlerle görüştüğü, kimlerle bağlantı kurduğu, Türkiye’ye neden bu kadar sık geldiği araştırılıyor. Güney’in cinayetlerden 19 gün önce Ankara’ya gelişi, “suikast planı ve talimatını buradan mı aldı” sorusunu gündeme getirmişti.

GÜVENLİK KAMERASI BOZUK!

Güney’in Ankara’da kaldığı iki otel, uçak biletlerini aldığı turizm şirketine giden terörle mücadele polisi, buralarda Güney’e ait hiçbir görüntüye ulaşamadı, “güvenlik kamerası yok, kamera bozuk veya istihbarat görüntüleri aldı” cevabını aldı. Terörle mücadele polisi şimdi Güney’in hem Türkiye’deki bağlantılarını hem de Güney’e ait görüntülerin kim tarafından, neden topladığını araştırıyor.