BIST 9.555
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.476,21
HABER /  DÜNYA

Paris saldırganlarından Fransız TV'ye IŞİD itirafı!

Fransız televizyonu, öldürülmeden önce Paris'i kana bulayan iki saldırganla konuştu: Ben bir IŞİD üyesiyim!

Abone ol

Fransa’da Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen iki kardeşten Şerif Kouachi’yle, bugün bir Yahudi marketine saldıran Amedy Coulibaly’nin eş zamanlı polis operasyonunda öldürülmeden önce El Kaide ve IŞİD bağlantılı olduklarını söyledikleri öne sürüldü.

Fransız televizyon kanalı BFM, bugün her iki saldırganla da telefonda görüştüğünü belirterek, Coulibaly ve Kouachi’ye ait olduğunu öne sürdüğü ses kayıtlarını yayınladı. Polis operasyonunun güvenliği açısından bu kayıtları yayınlamadığını duyuran televizyon kanalı Şerif Kouachi’nin kendilerine El Kaide bağlantılı olduğunu ve örgüt tarafından Yemen’e gönderildiğini söylediği belirtildi.

MARKETTEKİ SALDIRGAN: IŞİD ÜYESİYİM!

Aynı şekilde Porte de Vincennes’de Yahudilere ait bir markette en az 10 kişiyi rehin alan Amedy Coulibaly’yle de görüştüklerini açıklayan BFM, saldırganın IŞİD üyesi olduğunu açıkladığını ifade etti.

Öta yandan televizyon kanalı, Coulibaly’nin Kouachi kardeşlerle birlikte çalıştığını ve görüşme yaptıkları sırada dört rehineyi öldürmüş olduğunu itiraf ettiğini belirtti.