BIST 9.055
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.292,53
HABER /  GÜNCEL

Paris patlaması katliamda ölenleri sayısı arttı

PARİS patlamasıyla ilgili Fransa'dan yeni bir açıklama geldi. Paris katliamında ölenlerin sayısı 129'a, yaralananların sayısı ise 352'e yükseldi.

Abone ol

Paris patlaması ölenlerin sayısına ilişkin son durum bilgisi Fransız makamlardan geldi.

Paris'te önceki akşam meydana gelen terör saldırılarında en az 129 kişinin öldüğünü, 352 kişinin yaralandığını açıklayan Fransa Terörle Mücadele Savcısı François Molins, saldırının detayları hakkında bilgi verdi.

Paris Başsavcısı François Molins Paris’teki saldırılarda 129 kişinin hayatını kaybettiğini olaylarda 99’u ağır 352 kişinin yaralandığını açıkladı. “Saldırıları 3 ayrı terörist grubun gerçekleştirildiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullanan Molins, “Fransa’yı güvenli kılmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

OLAYLARI KOORDİNELİ ÜÇ TERÖRİST GRUP GERÇEKLEŞTİRDİ 

Paris başsavcısı François Molins, yaşanan terör saldırılarının birbirleriyle koordineli üç terörist grup tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısının 129 olarak veren başsavcı 352 kişinin de yaralı olduğunu ve bunların içinden 99’unun hayati tehlikesi olduğunu açıkladı.

Saldırılarla ilgili Belçika'da aramaların sürdüğünü ve 3 kişinin gözaltına alındığını belirten başsavcı, terör olayında kullanıldığı kesinleşen aracın Belçika plakalı olduğunu söyledi.  

Paris'teki terör olayına karıştığı muhtemel olan ve olay yerinden kaçmayı başaran ikinci bir ekibin yakalanmak üzere olduğunu açıklayan başsavcı, polisin saldırganları yakalamak için bütün imkanlarını seferber ettiğini belirtti.

En fazla can kaybının, Bataclan konser salonunda verildiğini açıklayan Molins, teröristlerin konser salonunun önüne koyu renkli bir arabayla geldiklerini ve ellerinde silahlarla içeri girerek, seyircinin üzerine rastgele ateş ettiklerini ve içeridekileri rehin aldıklarını söyledi.

Polisin olaydan kısa bir süre sonra içeriye girdiğini ve teröristlerden birinin bu sırada etkisiz hale getirildiğini ifade eden Molins, diğer iki teröristin ise üzerine bağladıkları patlayıcılarla kendini havaya uçurduğunu açıkladı. 89 kişinin bu esnada hayatını kaybettiğini belirten Paris başsavcısı, DNA tespiti sonucunda intihar bombacılarından birinin kimliğinin belli olduğunu açıkladı.

TERÖRİSTLERDEN BİRİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

1985 Essonne doğumlu Fransız teröristin, 2004-2010 seneleri arasında adi suçlardan toplam sekiz kere mahkum edildiği fakat hapse hiç girmediği açıklandı. Terörist hakkında 2010 senesinde radikalleşenler için kullanılan S fişlemesi yapıldığı ortaya çıktı.

Paris’te yaşanan terör saldırıları sonucunda etkisiz hale getirilen 7 teröristin eylemlerin yapmak için 7,62 kalibreli kalaşnikof kullandıkları ve hepsinin üzerinde patlayıcı yüklü -TATP (peroxyde d'azote)- intihar yelekleri bulunduğu da açıklandı.

PARİS SALDIRISI NASIL OLMUŞTU?

Fransa'nın başkenti Paris, dün akşam  peş peşe meydana gelen 7 ayrı saldırıyla sarsıldı.

7 farklı noktada düzenlenen saldırılarda en az 129 kişi hayatını kaybederken, 99'u ağır 352 kişi de yaralandı. İlk saldırı haberi, Fransa-Almanya arasında dostluk maçına sahne olan stadyumdan gelmişti.

Paris patlaması katliamda ölenlerin sayısı 129'a yükseldi.
Paris'teki terör saldırıları kentin 7 ayrı noktasını hedef almıştı

Stadyum yakınlarındaki bir bar,  maç sırasında iki intihar bombacısı tarafından hedef alınmıştı. Maçı izleyen Fransa Cumhurbaşkanı Fransua Hollande, olay yerinden tahliye edilirken, yüzlerce izleyici statta saatlerce mahsur kalmıştı.