BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  GÜNCEL

'Parasını Bank Asya’ya yatırmak üzere acil satılık!'

Cemaatte Bank Asya seferberliği başladı. Sahibinden.com sitesinde verilen ilanlar içerisinde “Parasını Bank Asya’ya yatırmak üzere acil satılık” ilanıyla arabasını ve evini satışa çıkaranlar bile var...

Abone ol

Hükümetin Bank Asya'yı hedef alan adımlarına karşın harekete geçen cemaat ilginç bir kampanyaya başladı. Dijital pazarlama kanallarıyla “Bank Asya için satıyorum” ilanları verilmeye başlanırken #MilletBankAsyayaSahipÇıkıyor hashtagleriyle de sosyal medya üzerinden destek kampanyaları yapılıyor.

CEMAAT CEPHESİNDE BAN ASYA SEFERBERLİĞİ!

Zaman'a konuşan Kuddüs Güler, Bank Asya'ya destek için tek varlığı olan arabasını satışa çıkaranlardan biri. Güler “Artık bugün kendi ihtiyacımızı karşılama zamanı değil. Herkesin menfaati peşinde koştuğu bir zamanda, dik duran bu tek harekete destek olmak, çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakabilmek için arabamı satıp Bank Asya’ya yatıracağım.” diyor.

Güler gibi Bank Asya’ya destek verme amacıyla evini satışa çıkaran Erkan Kaya 10 yıldır müşterisi olduğu bankaya güvendiğini söylüyor: “Eğer ev satılmazsa, başka bir bankadan kredi çekip Bank Asya’ya yatıracağım.”

"PARASINI BANK ASYA'YA YATIRMAK ÜZERE ACİL SATILIK"

Sahibinden.com sitesinde verilen ilanlar içerisinde “Parasını Bank Asya’ya yatırmak üzere acil satılık” ilanıyla arabasını, “Bank Asya’ya destek için acil” ilanıyla lüks dairesini, “Bank Asya nedeniyle fiyatını düşüreceğim” diyerek evinin satışa çıkaranlar var. Yine destek amacıyla telefon aksesuarları bile satışa sunulmuş durumda. Elinde dünya nimeti adına bir tek arabası olduğunu söyleyen Güler “Devletin Bank Asya’yı batırmaya yönelik uyguladığı politikaya karşı kendi varlığımı ortaya koyup elimdeki tüm varlığımı oraya yatırmak istiyorum.” diyerek bu şekilde zalimin değil de doğrunun yanında olmak istediğini belirtti.

"GEREKİRSE ARABAMIZI SATAT YÜRÜRÜZ"

10 yıldır bütün ticari faaliyetlerini Bank Asya üzerinden yürüten ve çok memnun olan Kaya, tanıdıklarını ve akrabalarını da bu bankaya yönlendirdiğini belirterek, “Hatta bütün akrabalarıma şimdi hesap açmalarını söylüyorum. Götürüp bütün maaşınızı, faturanızı oradan ödeyin diye onlara da destek olmaları için çağrıda bulunuyorum.” şeklinde konuşuyor.

BAŞKA BANKADAN KREDİ ÇEKİP BAN ASYA'YA YATIRACAĞIM!

Banka battığında ülkenin de ekonomik anlamda zarar edeceğini söyleyen Kaya, bu sebeple hükümetin bu girişimine anlam veremediğini vurguluyor. Yatırım için aldığı evini ederinden çok düşük fiyata, acil ihtiyaç olduğu için satılığa çıkaran Kaya “Şu an 200 milyar değeri var o evin ama sırf ihtiyaç var diye hem fiyatını düşürdüm, hem de hemen satılsın ki parasını Bank Asya’ya koyayım. Hatta eğer satılmazsa, başka bir bankadan kredi çekip o parayı Bank Asya’ya yatıracağım.” ifadelerini kullanıyor.

Şehirlerarası çok sık seyahat ettiği için şimdilik arabasını satamayacağını fakat küçülteceğini aktaran Kaya,  “Ama bankayı batırmaya yönelik girişimler devam ederse, onu da satarım. Yürümeye de razıyız.” diyor.

MHP'Lİ VEKİLDEN HESAP AÇIN ÇAĞRISI

Bank Asya konusundaki iddiaları gündeme getiren siyasilerden MHP Milletvekili Lütfü Türkkan Bank Asya konusundaki iddiaları gündeme getirerek, vatandaşlardan bankada miktarına bakmadan mevduat hesabı açmasını istemişti.