BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  GÜNCEL

Paralel yapının silahlı örgütü! Emekli albay açıkladı

Emekli hakim Albay Zeki Üçok, paralel yapıyla ilgili çok tartışılacak bir iddiada bulundu.

Abone ol

Emekli Hakim Albay Üçok, paralel yapının Ötüken adında gizli bir örgüt kurduğunu açıkladı.

Alperen Ocakları’nın paralel yapı tarafından ele geçirildiğini söyleyen Üçok, "Rahip Santoro, Hrant Dink ve Zirve Yayınevi katliamlarının tetikçilerinin milliyetçi-muhafazakar olması tesadüf değil" iddiasında bulundu.

Balyoz, Sahte Çürük Çetesi başta olmak üzere 10 ayrı davada yaklaşık 1000 yıl hapsi istenen ve 36 yıl 3 ay ceza alan Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Ankara Sincan Cezaevi’nde Akşam sine çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

ÜLKEMİ KORUDUĞUM İÇİN BURADAYIM

Ne suç işlediniz de buralara düştünüz?
Suçtan düşmedim, kökü dışarıda hainlerden ülkemi korumaya çalıştığım için buradayım. TSK içinde yoğun bir şekilde örgütlenen Fethullahçı paralel yapının sızmasını önlemeye çalıştığım için başıma bunlar geldi.  

EN ÇETREFİL DAVALARA BAKTIM

Sizi hapse düşüren süreç, galiba bazı soruşturmaları yapmanızla başladı. Bu süreçte hangi davalara baktınız?
TSK tarihinin belki en çetrefilli davaları bizim savcılığımıza geldi. Heron ihaneti, Işık Evleri, Karargâh Evleri davaları. Türkiye Cumhuriyeti’nde hemen hiçbir savcılığa böyle davalar gelmemiştir. 100’e yakın ev araması, 1000 civarı telefon dinlemesi yaptık. Özellikle Işık Evleri soruşturması… Karargâh Evleri kumpasını MİT’in içindeki paralel yapı yaptı.   

GEZİ DE ÖTÜKEN İŞİ

Cemaatin şiddete dönük bir yapısı olmadığı söylenir sürekli?
Cemaat mensupları sokak ve silahlı şiddet eylemlerine uygun olmadığı için paralel yapı, Alperen Ocakları’na çengel attı. Alperen Ocakları’nın büyük oranda ele geçirdiği bilgisi bana geldi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun, ‘Bizim tarlamız çoktan sürülmüş’ sözünün asıl anlamı budur. Büyük Birlik Partisi’nin 17 Aralık'ta paralel yapıyı cansiperane desteklediğini de unutmamalı.

Bu bir çıkarım mı, net bilgi mi?
Paralel yapı tarafından kurulmuş Ötüken adlı gizli bir örgütün bulunduğunu ve bu oluşum aracılığıyla eylemler yapıldığı ve yapılacağı bilgisine sahibim. Gezi’de de Ötüken kullanıldı. Rahip Santoro, Hırant Dink, Zirve, Danıştay cinayetlerinde tetikçilerinin milliyetçi muhafazakâr olması boşuna değil.

Cinayetlerde azmettirenler konusunda ileri gidilememesinin nedeni paralel örgütün MOSSAD tarzı hücresel yapılanmasıdır. Soruşturmalarda en fazla 2-3 kişiye kadar gidilebiliyor.

CİNAYETLER İÇİN ŞANTAJ

Bu cinayetlerin arkasında paralel yapının bulunduğunu somut belgelerle bilen bazı büyük istihbarat örgütleri ve devletler, paralel yapıya şantaj yaparak onu hükümete ve TSK’ya karşı adeta bir kamikaze gibi kullanıyor. paralel yapı  zarar göreceğini bile bile bu işe girişiyor.

MİT DE OYUNA GETİRİLDİ

Karargah Evleri soruşturmasına kumpas demenizin anlamı nedir?
Fethullahçı paralel yapı, Karargâh Evleri kumpasında belge düzenleyip MİT’i büyük bir oyuna getirdi. Karargâh Evleri soruşturması, MİT Müsteşarı Emre Taner’in imzasıyla bize gelen çok gizli bir belgeyle başladı. Sırf gizli belgede adları geçtiği için 11 Harp Okulu öğrencisi okuldan, bazı subaylar ordudan atıldı. Oyuna getirildiğini sonradan anlayan Taner, belgeyi imzaladığı için büyük pişmanlık duydu.

TSK’YA KURULAN İLK KUMPAS

‘Karargah Evleri soruşturmasına MİT'tten gelen çok gizli belge üzerine başladıklarını anlatan Üçok, belgenin sızdırıldığını ve  daha sonra İşçi Partisi'nde  bulunduğunu söyledi. Üçok bu sırada  Savcı Zekeriya Öz'ün de devreye girdiğini belirtti. Yaptıkları soruşturmada suç unsuru bulamadıklarını söyleyen Üçok, "Emre Taner çok üzüldü. ‘Bu bana kurulan bir kumpastır’ dedi. Bu olay paralel yapının TSK’ya kurduğu ilk kumpastı" diye konuştu.  

YENİ HEDEF ERDOĞAN

Ötüken diye bir örgüt ismini ilk kez duyuyoruz. Bundan sonra ne yapabilirler?
Paralel yapı gözünü tamamen karartmış durumda. Gemileri her anlamda yaktı. Ötüken’e bu çerçevede çok iş düşebilir. Hatta ben Ötüken’in Başbakan Erdoğan’a karşı da kullanılabileceğini düşünüyorum.

AİLEM BİLE TEHDİT ALTINDA

Karargâh Evleri ve Işık Evleri soruşturmalarını yürütürken tehdit aldınız mı?
13 yaşındaki kızımın böbreklerini sökerek öldüreceklerini söylediler. Hasdal Cezaevi’ndeyken eşimin trafik kazasına kurban gidebileceğini söylediler. Bana yaptıkları tehditleri saymıyorum.